Exit Schumacher? Stoffel Vandoorne tekent als Aston Martin-reserve

De prille carriere van Schumacher jr. lijkt nu toch echt aan een vroegtijdig einde te gaan komen. Met het binnen hengelen van Stoffel Vandoorne heeft Aston Martin namelijk ruimte gemaakt om Mick's vervanger vrij te laten..

Exit Schumacher? Stoffel Vandoorne tekent als Aston Martin-reserve

Hij heeft er nog net geen twee seizoenen op zitten, maar voor Mick Schumacher begint de tijd al te dringen. De jonge Duitser is door zijn inconsistente prestaties en enorme schades niet bepaald in een goed boekje gekomen bij het team van Haas.

Nu duidelijk is geworden dat de ervaren Kevin Magnussen de betere is van de twee is het team op zoek naar een tweede doorgewinterde veteraan. Dankzij Aston Martin lijkt de hoofdkandidaat voor het stoeltje nu beschikbaar.

The Hulk is los

Het team van Larry Strulovitch heeft namelijk Formule E-kampioen en Mercedes-reserve Stoffel Vandoorne gestrikt voor een reserverol. Vandoorne zal daarbij hoogstwaarschijnlijk kersverse AMR-junior Felipe Drugovich gaan ondersteunen. Belangrijker is echter dat de Belg de baan van ene Nico Hülkenberg overneemt.

The Hulk is daardoor vrij om over te stappen naar een racestoeltje bij Haas. Aangezien Mick nog niet aan de opeens torenhoge verwachtingen van team eigenaar Gene Haas heeft voldaan, en Daniel Ricciardo kennelijk geen zin heeft in een stint bij het team, lijkt de kans groot dat de ene Duitser de andere zal gaan vervangen.

Ricciardo op reserve?

De transfer van Vandoorne is niet alleen slecht nieuws voor Schumacher. Nu Stoffel naar Silverstone gaat en Nyck de Vries weggekaapt is door AlphaTauri heeft Mercedes geen invallers meer op de bank zitten.

Aangezien Mercedes geen junioren met geldige superlicenties achter de hand heeft zal het team op zoek moeten naar een coureur van buitenaf. Toevallig is niemand minder dan Daniel Ricciardo beschikbaar voor precies zo'n rol. Met die ene handtekening heeft Stoffel dus het silly season weer een flinke slinger gegeven.

Formule 1
  • BrunoPress