F2-kampioen Felipe Drugovich kiest dood spoor bij Aston Martin

De kersverse Formule 2-kampioen mag zich vanaf nu een Aston Martin reserve noemen. Met zoon Stroll, Fernando Alonso en Nico Hülkenberg naast hem zal het echter moeilijk worden om veel verder te komen.

F2-kampioen Felipe Drugovich kiest dood spoor bij Aston Martin

De Formule 1 kampt al een tijdje met chronische problemen op de rijdersmarkt. Zo houden oudere en meer vermogende coureurs een flink aandeel van de beperkte stoeltjes bezet.

Hierdoor eindigt de in theorie goed opgezette ladder van F3 naar F1 vaak tegen een muur. Vraag dat bijvoorbeeld maar aan Oscar Piastri, die ondanks twee titels in twee seizoenen alsnog een jaar aan de zijlijn zat.

AMF1 Development Programme

Voor Piastri's opvolger waren de opties ondanks het hevige silly season kennelijk net zo beperkt. Vlak na zijn titelwinst in de Formule 2 heeft Felipe Drugovich namelijk getekend voor Aston Martin.

De 22-jarige Braziliaan is daarmee het eerste lid geworden van Aston Martin's Development Programme. Na drie jaar in de F2 heeft Felipe dan eindelijk een F1-team achter zich staan.

Dood spoor

Aangezien het AMF1 ontwikkelingsprogramma nog in z'n kinderschoenen staat is het moeilijk te zeggen of Drugovich er goed aan gedaan heeft om te tekenen bij de toko van Lawrence Strulovitch Stroll. Door het feit dat hij na twee seizoenen onder in de top 10 pas de titel pakte staat Felipe niet bijzonder hoog aangeschreven.

Bovendien is er in ieder geval de komende tien jaar maar één stoeltje beschikbaar bij AMR: zoon Lance zal immers altijd een plek innemen. Met de komst van Fernando Alonso en de ervaren Nico Hülkenberg als reserve lijkt Drugovich verdoemd tot FP1-ritjes, uren achter de simulator en slap lullen met Will Buxton.

Formule 1
  • Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team, ProShots / Panoramic