Bevestigd: Oscar Piastri rijdt in 2023 voor McLaren

De kogel is eindelijk door de kerk: regerend F2-kampioen en voormalig Alpine junior Oscar Piastri vervangt volgend jaar Daniel Ricciardo bij McLaren.

Bevestigd: Oscar Piastri rijdt in 2023 voor McLaren

We hebben er even op moeten wachten, maar de bevestiging is dan eindelijk hier: Oscar Piastri is officieel overgestapt van Alpine naar McLaren. De jonge Australiër heeft meteen een deal voor meerdere seizoenen getekend. Piastri zal naast Lando Norris de komende tijd het gezicht worden van het roemruchte team uit Woking. Als Formule Renault, F3 en F2 kampioen in opeenvolgende seizoenen moet Oscar torenhoge verwachtingen goed gaan maken.

CRB

Piastri's overstap is mogelijk gemaakt door een uitspraak van de Contract Recognition Board, de autoriteit die de legitimiteit van contracten beoordeelt. De CRB werd ingeschakeld nadat Alpine claimde dat Piastri al onder contract stond bij het Franse team toen hij bij de club van Zak Brown tekende.

De optie op Oscar's Alpine-contract was echter een paar dagen van tevoren al verlopen, waardoor de Aussie vrij was ergens anders te tekenen. In een scherp contrast tegenover zijn reactie op Alpine postte Piastri een jubelende tweet over zijn nieuwe team.

Lege handen

Nu Piastri bevestigd is blijft Alpine definitief met lege handen achter. Volgens de geruchtenmolen is het team echter al in gesprek met Pierre Gasly, en ligt ook ex Ferrari-junior Mick Schumacher op de loer. De hoop op een Alpine-terugkeer voor McLaren-reject Daniel Ricciardo is daardoor flink afgenomen. De kans op een volledig Frans team in de F1 is echter groter dan ooit.

Formule 1
  • ProShots / Panoramic