Keanu Reeves' Brawn GP-serie komt naar Disney+

De documentaire over het legendarische seizoen van Brawn GP is opgepikt door mediagigant Disney. Hollywood acteur Keanu Reeves is de drijvende kracht achter het project en zal dienen als presentator.

Keanu Reeves' Brawn GP-serie komt naar Disney+

Tijdens de Grand Prix van Groot Brittannië konden we genieten van de aanwezigheid van Keanu Reeves. De The Matrix en John Wick-ster stond voor de lol in de regen langs de baan te kijken tijdens de kwalificatie, maar had ook zakelijke verplichtingen op Silverstone.

In een interview met F1-coryfee Martin Brundle liet hij weten dat hij druk bezig was met de productie van een documentaire over Brawn Grand Prix. Sindsdien zijn er meer details vrijgekomen over het project.

Disney+ serie

De documentaire is namelijk opgepikt door mediagigant Disney, en zal daarom exclusief te zien zijn op streamingservice Disney+. In plaats van een film heeft Reeves gekozen voor een uitgebreide serie, die hij zelf zal gaan presenteren.

De show zal bestaan uit interviews met onder andere Ross Brawn, Jenson Button, Rubens Barrichello en voormalig Ferrari CEO Luca di Montezemolo. Nog nooit eerder vertoond archiefbeeld zal de serie aanvullen. Het idee voor de serie kwam van een vriend van Reeves, die in 2009 werkzaam was als publicist bij Brawn.

Geen invloed van De Muis

Keanu Reeves op bezoek bij Red Bull in Austin, 2014.

De invloed van Disney voorspelt tegenwoordig weinig goeds in de entertainmentwereld, maar dankzij Keanu kunnen we opgelucht ademhalen. De acteur houdt de productie namelijk in eigen beheer, waardoor De Muis de serie niet naar zijn zin om zal kunnen buigen.

Als diehard petrolhead en motorsportfan is Reeves er gelukkig op gebrand een zo waarheidsgetrouw mogelijk verhaal te vertellen. DTS-achtige situaties zullen dus voorkomen worden. Aangezien Keanu nog midden in de interviewfase zit, zullen we nog wel even op de show moeten wachten.

Formule 1
  • Proshots, Red Bull Content Pool