Apple koopt rechten F1-film met Brad Pitt en Lewis Hamilton

De F1-gekte slaat ook in Hollywood toe: Apple Original Films heeft een project aangekocht met Brad Pitt in de hoofdrol. Pitt krijgt met Sir Lewis Hamilton een bijzondere tegenspeler.

Apple koopt rechten F1-film met Brad Pitt en Lewis Hamilton

In de nasleep van de enorme populariteit van de Netflix-serie Drive To Survive en het razendspannende seizoen van 2021 is de Formule 1 hotter dan ooit. Netflix probeerde met Schumacher en een inmiddels stilletje vergeten Robert De Niro-project The Formula de bal hoog te houden, maar de grote primeur is voor één van de grote concurrenten van de streamingsdienst.

Met het aankopen van het F1-project van regisseur Joseph Kosinski (Tron: Legacy, Top Gun: Maverick) en Brad Pitt heeft Apple Original Films namelijk een furieuze biedingsoorlog gewonnen van Netflix, MGM, Disney, Paramount, Amazon en Sony. De nog naamloze film zal naar verluidt een budget van tussen de 130 en 140 miljoen dollar mee gaan krijgen.

Echte liefhebbers

Diehard fans die zich zorgen maken over de negatieve invloed van Hollywood kunnen zich geruststellen met het feit dat de film in de handen van echte liefhebbers is. Brad Pitt is een enorme fan van auto en motorsport en is al vaak gezien in de paddocks van de MotoGP en Formule 1. In 2016 zwaaide hij zelfs de vlag op Le Mans.

Brad Pitt en Valentino Rossi in de pits van Silverstone, 2015.

Zijn liefde voor de sport verbond hij aan zijn werk door in 2015 de MotoGP-film Hitting the Apex van zijn stem te voorzien. Samen met Kosinski werkte hij jarenlang aan een project over het leven van racelegende Carroll Shelby met de werktitel Go Like Hell. Na jarenlang geploeter in de zoektocht naar meer budget werd die film uiteindelijk in productie genomen als Ford v Ferrari in 2019, met Matt Damon en Christian Bale in de hoofdrollen.

De nieuwe F1-film zal ondersteund worden door producer Jerry Bruckheimer, bekend van onder andere Top Gun en de NASCAR-cultklassieker Days of Thunder.

Pitt te gast bij het LMP1-team van Porsche, Le Mans 2016.

'Alonso' en Hamilton

Pitt zal de rol vertolken van een oudere F1-held die terugkeert naar de sport om een jonge hond te begeleiden. Tegelijkertijd gaat hij nog één keer voor de glorie. In essentie zal Brad dus niemand minder dan Fernando Alonso gaan spelen. Het is toevallig ook precies dezelfde rol die Sylvester Stallone speelde in de beruchte CART-film Driven.

Naast Pitt is er nog een grote naam aan het project verbonden. Volgens de geruchtenmolen heeft niemand minder dan 2021 runner up Sir Lewis Hamilton auditie gedaan voor de film. Wat zijn rol precies is en hoeveel schermtijd Hamilton zal krijgen is echter niet bekend. Een rol als de oude rivaal van Pitt's 'Alonso' is hem op het lijf geschreven.

Hamilton naar Hollywood?

Na Cars 2 en een cameo in Zoolander 2 is het de derde Hollywood-rol voor de zevenvoudig wereldkampioen. In 2019 verklapte Lewis aan ESPN dat hij auditie gedaan had voor een Hollywood film en dat hij een kans had om zijn gezicht te laten zien in Top Gun: Maverick. Die film werd door de pandemie echter uitgesteld tot mei 2022.

Lewis bleef ongewoon bescheiden over zijn acteerkunsten: "Ik weet niet of ik ooit goed zal zijn in films, maar ik zal het proberen." De kans dat Hamilton zijn helm aan de wilgen hangt in de zoektocht naar meer Hollywood-roem is dus niet bijzonder groot.

De releasedatum van de nieuwe Apple F1-film is - net als de titel - uiteraard nog niet bekend.

Formule 1
  • Porsche, MotoGP, Mercedes-AMG Petronas F1 Team