Koopje: de Chevy Lumina van Tom Cruise uit Days of Thunder

De iconische Chevrolet Lumina NASCAR stock car van Cole Trickle staat te koop voor een zeer zacht prijsje. De auto werd gebruikt in de cultfilm Days of Thunder en heeft een kleine restauratie nodig.

Koopje: de Chevy Lumina van Tom Cruise uit Days of Thunder

Rubbin's racin' son! Voor fans van grommende V8-motoren, gedeukte spatborden, mooie vrouwen en hard linksaf slaan geldt Days of Thunder als een van de beste films ooit gemaakt.

De film volgt Cole Trickle (Tom Cruise), een open wheel-racer die de overstap maakt naar NASCAR, zonder er ook maar enig verstand van te hebben. Uiteindelijk leert hij via een afgezaagd verhaal, one-liners, trainings-montages en vette actiescenes een ster te worden in het stock car racen.

Chevy Lumina?

Een van de auto's die hij daarbij gebruikte staat te koop. Het gaat om een Chevrolet Lumina uit 1990. Of eigenlijk: een setje panelen van een Lumina uit 1990. Net zoals een moderne NASCAR stock car is de Chevy helemaal geen Chevy, maar een speciaal voor de sport gebouwd buizenframe met een vette V8 erin.

Volgens de regels is de V8 een 5,9 liter (358 cubic inches) gebaseerd op de standaard Chevrolet small-block. In NASCAR-spec draait de ouderwetse motor echter meer dan 8000 toeren per minuut. Het resultaat is om en nabij de 750 pk en rond de 700 Nm aan koppel. In totaal weegt de stock car 1564 kilo.

Missing links

Met al dat vermogen moet je een sterke aandrijflijn hebben. Dat is nu precies wat de Days of Thunder-auto mist. De verkoper meldt dat de handgeschakelde vierbak van Jerico niet aanwezig is. Ook ontbreekt de brandstofcel.

De auto was daarvoor gewoon rijdend en de verkoper verzekert potentiële kopers ervan dat de ontbrekende onderdelen eenvoudig op te sporen zijn. NASCAR is immers niet veel veranderd in de afgelopen 30 jaar.

Zacht prijsje

De unieke Chevy wordt aangeboden voor een bijzonder zacht prijsje. Voor slechts €22,000 euro kan een van de meest iconische stock cars van jou zijn.

Dan moet je echter wel een flinke boot regelen: de Lumina heeft namelijk zijn weg gevonden naar Tokyo. Geïnteresseerd? Contact opnemen met de verkoper kan hier.

Cargasm
  • Racecarsdirect