Video: Tom Cruise sloopt BMW-youngtimers in Parijs

Parijs heeft de laatste tijd helaas de nodige onrust op straat gezien, maar dit keer is de actie welkom. Tom Cruise en zijn kornuiten zijn in de Franse hoofdstad neergestreken voor een nieuwe Mission:Impossible. 

Ook na vijf delen M:I is het einde van de filmreeks nog niet in zicht. Logisch, want M:I is voor de 54-jarige Cruise wat de Fast & Furious-serie voor Vin Diesel is: een serieuze goudmijn. Dankzij een rol als producent en een zeer gunstig contract pakt 's werelds bekendste Scientologist tientallen miljoenen per film.

Al sinds jaar en dag is BMW verbonden aan de filmreeks, wat zich onder andere uitte in een filmdebuut van de i8 toen het nog een concept was, diverse M3's in Marokko en 6 Series in Dubai. Voor het zesde deel worden enkele 5 Series van de eerste generatie (E28) van stal gehaald en ook hier gaat het adagium 'waar gehakt wordt, vallen spaanders' op.

Wat lovenswaardig is, is dat Cruise ook als vijftiger nog een groot deel van zijn eigen stunts doet. Het vergt een ongekende toewijding om op deze leeftijd nog zo fit en soepel te zijn als Tom. Je kunt in ieder geval niet stellen dat de man niet werkt voor zijn miljoenen.

M:I 6 komt in 2018 uit. Naast de bekende gezichten (Simon Pegg, Vingh Rames) maakt de lieftallige Zweedse Rebecca Ferguson net als in het vorige deel haar opwachting.