540 pk Tesla crate motor jaagt Chevy V8 weg

Revolt Systems heeft een vervanger ontworpen voor de traditionele V8. De crate motor gebruikt dezelfde ophangingpunten en aandrijfas als de Chevrolet small-block en past dus precies in elke muscle car.

540 pk Tesla crate motor jaagt Chevy V8 weg

Hotrodders doen het al decennia: even een flinke V8 bestellen om in hun favoriete stukje staal te schuiven. Die motoren komen altijd aan in een mooie houten krat, vandaar de term crate engine. De Chevrolet small-block V8 is in die categorie een van de populairste keuzes. De Amerikaanse bedrijven EV West en Revolt Systems willen daar serieus verandering in brengen.

Tesla crate motor.

Revolt Systems heeft namelijk een variant van de bekende Tesla-motor ontwikkeld die zonder al teveel modificaties in ouderwetse Amerikaanse auto's gemikt kan worden. Dit is gelukt door de motor in de lengte te plaatsen en dezelfde ophangingspunten als die van een Chevy V8 te gebruiken. Vervolgens werd er een overbrenging gemonteerd om de motor te kunnen koppelen aan de standaard aandrijfas. Zo werd een in principe kant-en-klaar aandrijfconcept gerealiseerd.

450 kilowatt.

De motor is in basis een 400 kilowatt unit uit de Model S. Revolt Systems zegt echter dat er flink aan gesleuteld zal worden voor een vermogen van 450 kilowatt, oftewel 540 pk. Over koppel wordt nog niets gezegd, maar je kan er zeker van zijn dat menig V8 het niet kan evenaren.

$11.900

Revolt zal de kit via EV West gaan verkopen. Voor $11.900 (€10.090) krijg je de motor plus de overbrenging. De overige delen die nodig zijn om de motor tot leven te wekken zoals de ECU en het accupakket worden apart verkocht. Het is de bedoeling dat de 450 kW kit de eerste van velen zal worden. Waar zou jij hem in leggen?

Elektrisch
  • EV West via Facebook