Charge elektrificeert hele dikke Ford Mustang uit 1967

Er zijn van die momenten waarbij alles op liefde op het eerste gezicht wijst. Dit is zo'n geval. Charge maakte een hele dikke restomod Ford Mustang uit 1967, maar vergat daarbij wellicht het meest belangrijke onderdeel: de grommende V8. Jammer.

Charge elektrificeert hele dikke Ford Mustang uit 1967

De tijd dat klassieke auto's heilig waren en eigenlijk alleen in de meest pure vorm gewaardeerd werden, is lang voorbij. De laatste tijd gaan we echter wel een tikkeltje te ver. De bereikbare klassiekers worden tegenwoordig van hun ziel ontdaan en voorzien van een monotone zoem. We hebben het al een paar keer met een Porsche gezien, en zelfs een andere Mustang moest deze transplantatie ondergaan voor hij de berg bij Goodwood 'autonoom' op hinkelde. Hoewel Charge het autonome gedeelte achterwege gelaten heeft, mist deze extreem goed gelukte Mustang toch zijn ziel.

De Engelse autobouwer/startup werkte voor dit project samen met Arrival dat ook wel bekend is van bijvoorbeeld Roborace. Het team bestond uit goed geschoolde mensen die in het verleden werkzaam waren bij onder andere Williams F1, McLaren Automotive en Jaguar Land Rover. Dat is ook terug te zien in de bouwkwaliteit van de geëlektrocuteerde Mustang.

Hoewel het roffelende hart van de Ford ontbreekt, liegen de cijfers er niet om: aandrijving gebeurt met een 300 kW motor en een 64 kWh accupakket. Daarmee ramt het ding zich binnen 3,09 seconden naar de 100 km/u en kan hij zo ongeveer 200 kilometer afleggen op een volle lading. Opladen gaat gelukkig snel want snelladen wordt gewoon ondersteund.

Van buiten is de Mustang aanzienlijk geüpgraded met de nodige LED-verlichting (met animaties) en wat kleine veranderingen aan de carrosserie. Binnenin is het een heel ander verhaal, daar zou je eerder denken dat je in een Tesla zit, dan in een auto uit 1967. De LED-schermen zitten overal, evenals de LED-verlichting. Je moet ervan houden in een klassieker.

Charge is van plan om de auto in productie te nemen. U kunt er een bestellen als bereid bent om er minimaal 200.000 Engelse ponden (230.000 euro) aan uit te geven. Zoals met elke elektrische auto moet u eerst een reservering plaatsen waarvoor er £5,000 van uw rekening afgeschreven wordt. Levering van de stille Mustangs zal vanaf september 2019 beginnen.