Heilig(schennis?): Deze Ford Bronco is elektrisch

Een van de autoïgste auto's ter wereld is toch wel de klassieke Ford Bronco. Met zijn all-American V8 of een zes-in-lijn is het een brute machine die in Nederland eigenlijk niets te zoeken heeft. Misschien is deze ombouw wel wat?

Ford Bronco

Eigenlijk zijn we geen grote fans van het ombouwen van klassiekers tot elektrische auto's wij houden het liever origineel. In de Verenigde Staten zijn ze echter minder recht in de leer. Daar mag je je V8 uit de jaren zestig ook afdanken en er een splinternieuw exemplaar inschroeven. Waarom zou je de hele motor dan niet wegkieperen en een elektrische aandrijving in je Ford Bronco schroeven?

Dat zegt ook Zero Labs. Dit Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in omgebouwde Bronco's. Aanvankelijk gooiden ze bijna de hele auto weg om er een koolstofvezel body voor in de plaats te zetten, maar inmiddels hebben ze ook een stalen variant. Dat is niet alleen origineler, het is ook veel goedkoper.

De auto's worden helemaal gerestaureerd met nieuwe onderdelen en dat maakt ze beter dan ze ooit waren. Er zit ook een 70 kWh accupakket in, want zonder stroom rijdt een elektrische wagen niet. De elektrische motor levert 440 kW, wat 600 pk is. Dat is een 471% toename ten opzichte van het origineel. De auto komt met volgeladen accu's 305 kilometer ver.

Er kleeft echter wel een nadeel aan deze elektrische Bronco: hij is godsgruwelijk duur. Reken op $185.000. U moet hem dus wel heel veel keer volladen wil u de uitgespaarde benzine terugverdienen.