Zespersoons custom Bronco krijgt 680 pk mee

Ford Bronco's zijn ineens weer immens populair aan het worden. En dan met name de opgekalefaterde oudere versies. En van al die restomods is deze misschien wel de mooiste, en de meest ongebruikelijke.

Sinds Ford heeft aangekondigd dat het in 2020 weer een model van de Bronco op de markt gaat brengen, zien we ineens overal restomods en andere Bronco-projecten verschijnen. De auto had altijd zijn aanhangers, maar de laatste jaren is de aantal fans drastisch toegenomen. Daarmee groeien ook de speciale edities van de klassieke Bronco's. Neem bijvoorbeeld deze restomod die Maxlider Brothers Customs gemaakt heeft. Deze heeft vier deuren. Dat is op zich niet zo vreemd, ware het niet dat Ford nooit een Bronco met vier deuren heeft gemaakt. Laat staan een die een door Roush gesuperchargede vijfliter Coyote V8 met 680 pk in het vooronder heeft.

Om ruimte te maken voor de extra zitrij en de deuren namen de bouwers de slijptol in de hand en zaagden het frame van een Bronco uit 1966 in twee stukken. Ze verlengden het geheel en lasten het weer aan elkaar en namen daarbij gelijk de hele rolkooi mee (die vooral de voorste vier personen veilig houdt). Omdat de auto dakloos is, is er ook nagedacht over viezigheid en nattigheid in het interieur en daarom is alles niet met leer, maar met vinyl bekleed.

Al met al heeft Maxlider ruim 4.000 manuren in het project zitten, en dat is er ook wel vanaf te zien. En als u het toch niet ziet, dan merkt u het wel aan de serieuze prijs: $250.000 oftewel bijna 220.000 euro.