Icon maakt een prachtige restomod Bronco

We kwijlen allemaal over de restomods die Singer en andere partijen eruit gooien. Ze pakken de meest iconische auto's en maken ze nog dikker, maar we vergeten het Amerikaanse werkpaard, de Bronco. 

Icon is niet de minste naam in de restomod-wereld, zeker als het aankomt op Bronco's. En vooral nu ze dat een keer hebben gedaan zonder er qua uiterlijk een bijna andere auto van te maken. Nee, deze Bronco is een Bronco, zoals hij had moeten zijn.

De Old School BR, zoals deze Ford Bronco genoemd is, heeft vrijwel alleen standaardonderdelen. Zoals bij meer van Icons creaties, heeft eigenaar Jonathan Ward niet specifiek op de juiste jaartallen gelet, maar keek hij meer naar welke het mooiste zijn en het beste bij elkaar passen. Daarom heeft deze jeep wel allemaal originele onderdelen, maar komen ze van verschillende (Ford) Sport, Explorer en Ranger modellen die gemaakt werden tussen 1966 en 1977.

En zoals bij elke restomod die bij de bouwer vandaan komt, heeft ook deze auto weer zijn eigen logo die heel veel weg heeft van het origineel, maar toch een tikkie anders is. Daarnaast mag het uiterlijk er oud uit zien, de verlichting is fonkelnieuw, want achter de standaard lenzen zitten LEDjes.

Aan de binnenkant lijkt alles op het eerste gezicht in oude staat te zijn teruggebracht, maar hier is juist de grootste stap richting 2018 gemaakt. De auto heeft gewoon ingebouwde air climate control, navigatie, Apple Carplay en een volledig Kenwood audiosysteem. Ook is het hele dashboard custom en zijn de knoppen gemaakt van massief RVS of aluminium.

Onder de motorkap is eigenlijk niets meer origineel. Daar heeft Icon ervoor gekozen om er een nieuw vijfliter Ford Coyote V8 met 432 pk te plaatsen. Deze kan gekoppeld worden aan een handbak met vijf verzetten of een automaat met vier. En zoals je vast al wel was opgevallen, is de auto dankzij nieuwe en volledig instelbare veren van Fox een beetje hoger op de poten gezet om ruimte te maken voor de 33 inch BF Goodrich banden. Achter de klassieke velgen bevinden zich nieuwe Willwood schijfremmen met zes cilinders voor en vier cilinders achter. 

Mocht u er een willen, dan kunt u er een bestellen, maar dan moet u wel zes maanden geduld hebben. Icon heeft zo lang nodig om deze restomod te fabriceren.