Chevrolet komt met monsterlijke nieuwe Corvette van 1000+ PK

De nieuwe Corvette is officieel aangekondigd. Chevrolet brengt de nieuwe ZR1 in 2025 op de markt met statistieken waar raceauto’s van gaan blozen.

De nieuwe Chevrolet Corvette ZR1

Wie zat te wachten op een nieuwe absurde supercar voor op de posters van elke kinderkamer kan opgelucht ademhalen. Chevy heeft de nieuwe Corvette officieel getoond en wat een monster! Het Amerikaanse merk zoekt met de nieuwe ZR1 de absolute grenzen op van wat nog telt als een auto.

De LT7-motor die in de auto ligt is volledig opnieuw ontwikkeld ter verbetering van zijn voorganger, de LT6. Alles in de motor is nu sneller, beter, sterker, efficiënter en luider. Dat was volgens Chevrolet nodig vanwege, en ik citeer, “een dramatische toename in vermogen”. En dat is bepaald niet overdreven.

De motor knalt er 1064 PK aan V8-waanzin uit. Dat is een vergelijkbaar aantal PK als Formule 1-auto’s hebben. Acht versnellingen, 7000 toeren per minuut, met natuurlijk achterwielaandrijving. Het resultaat? Een topsnelheid van minstens 340 kilometer per uur! Dat is maar 30 km/u langzamer dan een Formule 1-auto (en even snel als een Sauber).

Natuurlijk heeft Chevy de ZR1 al even aan het asfalt van de Nürburgring laten proeven. Daar vloog deze raket door de bochten met snelheden waar de concurrentie alleen van kan dromen. Dankzij de achtervleugel, de keramische remmen en een uitgebreid aerodynamisch pakket vliegt de ZR1 moeiteloos door de bochten en stopt hij even snel en abrupt als hij opstart.

Maar het belangrijkste? De auto ziet er gewoon ontzettend cool uit.

Algemeen
  • Chevrolet