Chevy overweegt terugkeer van Camaro als elektrische muscle car

Chevrolet gaat misschien de Camaro nieuw leven inblazen als elektrische auto. De baas van het bedrijf wil de bekende muscle car weer terugbrengen als leuke, toegankelijke, en betaalbare auto.

De Chevrolet Camaro

De zesde generatie van de Chevrolet Camaro stopte vorig jaar zonder al te veel fanfare. Daarmee kwam er schijnbaar een definitief einde aan een van de bekendste leden van de Amerikaanse muscle car familie. En dat in een tijd waarin het sowieso al niet al te goed gaat met de muscle cars. Niet alleen de Camaro, maar ook de Dodge Charger, Dodge Challenger en Chrysler 300 hebben allemaal hun afscheidsfeestje in 2024.

Maar het hoeft niet per se het echte afscheid te zijn van de Camaro. Hoewel General Motors (het moederbedrijf achter Chevrolet) op dit moment geen concrete plannen heeft om de Camaro nieuw leven in te blazen, sluit directeur Mark Reuss een comeback ook niet uit. Het zou dan wel op een nieuwe manier zijn. Een elektrische manier.

Camaro moet weer leuk en toegankelijk worden

Reuss vertelt namelijk aan MotorTrend dat hij een specifieke visie heeft voor de Camaro. Volgens hem moet de auto weer terug gaan naar zijn roots als een auto die voor iedereen interessant is. Niet alleen voor de speedfreaks en de dieselfanaten, maar ook gewoon voor mensen die een leuke auto willen hebben voor het dagelijks gebruik. Dat moet volgens Reuss lukken met een goedkoper model en bovenal door de auto elektrisch te maken.

Nadat de productie van de Camaro ten einde kwam, speculeerden verschillende outlets al dat Chevrolet de naam nieuw leven in zou blazen als een SUV of hybride, maar daar wil Reuss niets van weten. Volgens hem moet een auto die de naam Camaro draagt ook eer bewijzen aan de geschiedenis van het merk. De auto begon ooit als een toegankelijk model waar iedereen in wilde rijden. Een auto die je met een beetje sparen als je eerste eigen auto kon hebben. En dat moet volgens Reuss weer het doel zijn met een nieuw model Camaro.

De Ford Mustang Mach-E. (Bron: Ford)

Eeuwige rivaliteit met de Ford Mustang

Het is geen toeval dat Reuss en General Motors open lijken te staan voor een terugkeer van de Camaro. Het model werd namelijk ooit in het leven geroepen als rivaal van de Ford Mustang. En laat de Mustang nou net de enige overlevende zijn van de grote namen binnen de Amerikaanse muscle cars. Maar het nieuwste model Mustang (de Mach-E) heeft ook een flinke make-over gekregen. Dat is nu een volledig elektrische crossover met vier deuren en een dak dat hoog genoeg is om daadwerkelijk onder te zitten.

En naar alle waarschijnlijkheid gaat Chevrolet proberen die oude strijd weer opnieuw aan te gaan. Dat was exact de reden dat de Camaro eerder al uit de dood werd opgewekt, in 2010. De Mustang deed het toen net iets te goed en dus kwam de Camaro terug met een nieuwe generatie. Nu doet de Mach-E het redelijk oké in een verzadigde markt en ligt er dus een kans voor Chevy om de de strijdbijl weer eens op te graven.

Hoe dan ook gaat het nog een tijdje duren voordat we een nieuwe, volledig elektrische Camaro gaan zien. General Motors is momenteel druk bezig met het ontwikkelen en opschalen van de elektrische aandrijflijn. Pas wanneer dat op het gewenste niveau is, zal het bedrijf kunnen nadenken over de terugkeer van de iconische muscle car.

Elektrisch
  • Chevrolet