VIDEO | Dragracer crasht Camaro in grote vuurbal

Dragracer Eric Latino had een flinke crash dit weekend. Zijn Chevrolet Camaro belandde in de muur, wat een enorme vuurbal opleverde.

Dragracer Eric Latino crasht zijn Camaro in Dallas

In Nederland en Europa denken we bij dragracen misschien vooral aan tieners in opgevoerde Golfjes die irritant doen om drie uur ‘s nachts, maar in Amerika is het verheven tot een serieuze sport. Door het hele land heen doen zo’n 40.000 coureurs mee aan een breed scala aan evenementen. Er is zelfs een heuse competitie met prijzengeld en alles.

En in die competitie ging het afgelopen vrijdag flink mis. Tijdens een race op een Drag Strip in Dallas had coureur Eric Latino een enorme crash. Zijn Chevrolet Camaro raakte van de lijn af, rolde om en schoof een stuk verder in een enorme vuurzee.

Om meteen maar iedereen gerust te stellen: Latino kwam zonder ook maar een schrammetje uit de auto. De rolkooi in de auto deed zijn werk perfect. Na een medische check stond Latino een paar uur later alweer zonder problemen de pers te woord.

“Zo’n auto accelereert heel snel”, legt de coureur uit. “Hij gaat sowieso wat naar links. En hij ging nu gewoon te ver. Ik dacht nog: ‘Ik had al eerder van het gas moeten gaan’. Maar het gaat allemaal zo snel. Ik heb dit al zo’n 1500 keer gedaan, dus ik zou moeten weten wanneer ik van het gas af moet en wanneer je de auto weer terug kan krijgen. Ik kwam nu bij de vierde versnelling en daar had ik het eigenlijk bij moeten laten.”

Je zou misschien denken dat de auto afgeschreven kan worden na zo’n crash, maar wonder boven wonder was de Camaro nog in prima staat. Goed, hij mist de voorkant en achterkant, maar de wielen en stuurkolom en de remmen werken nog allemaal perfect. Bijna een geval van ‘likje verf en weer zo goed als nieuw’.

Bekijk hieronder de beelden van de crash.