Chevrolet Camaro sterft stille dood

De productie van de populaire muscle car is zonder enige fanfare stopgezet. Na meer dan 50 jaar is het doek voor de traditionele V8 coupe definitief gevallen.

Chevrolet Camaro sterft stille dood

We schreven er eerder al over in ons lijstje over toffe auto's die volgend jaar helaas zullen verdwijnen, maar bij Chevrolet konden ze kennelijk niet wachten. Uit berichtgeving van onder andere Road & Track blijkt nu dat de productie van de populaire Camaro vorige week al definitief stilgelegd is.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Audi met de TT en R8 heeft het Amerikaanse merk echter totaal geen aandacht geschonken aan het verdwijnen van een van hun meest herkenbare modellen.

Geen nieuws is goed nieuws

Kennelijk is Chevrolet een aanhanger van de filosofie 'geen nieuws is goed nieuws.' Voor liefhebbers van funauto's is de dood van de Camaro immers bijzonder treurig. Het model krijgt namelijk géén opvolger in de traditionele zin.

Plannen voor een volledig elektrische vierdeurs coupe met dezelfde badge zijn er echter wel. Daarmee gaat het merk met de strikje rivalen Ford achterna. De ouderwetse viercilinders, V6-, en V8-motoren komen niet meer terug. Met een set Final Editions van de SS en ZL1 nam Chevrolet eerder al afscheid.

De laatste van zijn soort

Vreemd genoeg is het juist Ford die de lantaarn hoog blijft houden voor de traditionele musclecar. De vernieuwde Mustang Dark Horse heeft nog altijd de beschikking over een gezonde V8, ondanks het feit dat er al een EV met het galopperende paardje op de kont rond rijdt. Nu de Camaro en ook de Dodge Challenger een nekschot gekregen hebben is de 'Stang de laatste van zijn soort.

Cargasm
  • Chevrolet