Nieuwe generatie Porsche Cayenne heeft geen V8 of hybride varianten

De nieuwe Porsche Cayenne wordt volledig elektrisch. Porsche maakte vandaag bekend dat de nieuwe generatie van de SUV geen hybride variant of versie met verbrandingsmotor meer heeft. 

De nieuwe elektrische Porsche Cayenne

Over de hele linie zijn automakers bezig met EV-versies van hun auto’s te ontwikkelen. Het is dan ook geen verrassing dat the Porsche Cayenne het volgende model is dat deze stap zet. De luxe-SUV gaat gebruikmaken van het Premium Platform Electric (PPE), waarmee er een mooie 800 volt wordt opgewekt. Volgens Porsche moet dit ervoor zorgen dat de auto nog meer performance aan kan leveren dan zijn voorgangers.

Veel meer is er nog niet bekend over de auto. Het is een veilige aanname dat de auto qua PK en snelheid vergelijkbaar of iets beter is dan de huidige modellen. Ook is nog niet bekend wanneer de auto op de markt komt, behalve dat het “halverwege het decennium” zal zijn.

Dat betekent niet dat de huidige generatie Cayennes meteen gaat verdwijnen. Sterker nog, de drie varianten van de huidige generatie - elektrisch, hybride en verbrandingsmotor - blijven nog steeds in productie. Tot en met 2030 zullen ze nog steeds aangeboden worden naast de nieuwe volledig elektrische generatie Cayennes. In de tussentijd blijft Porsche wel werken aan de huidige generatie, vooral om het verbruik van de V8 verbrandingsmotor te verbeteren.

De nieuwe Cayenne moet het vlaggenschip worden van de vernieuwingen bij Porsche. Het doel is, zo legt het Duitse bedrijf uit, dat in 2030 voor 80% van de nieuwe auto’s volledig elektrisch is. Dit nieuwe model Cayenne is daar een grote stap in. De komende tijd zal het nieuwe model verder getest worden om zeker te weten dat het de echte wereld aankan.

Elektrisch
  • Porsche