Stoffel Vandoorne vertrekt bij Formule E-team DS Penske

Stoffel Vandoorne vertrekt bij zijn Formule E-team DS Penske. Het team kondigt aan de samenwerking met de Belg na twee jaar te stoppen.

Stoffel Vandoorne, Formule E-kampioen en reservecoureur van Aston Martin

Vandoorne begon bij DS Penske in het seizoen 2022-2023. Hij kwam toen over van Mercedes als regerend kampioen in de elektrische competitie. Mercedes trok zich na dat seizoen terug uit de Formule E en dus moest Vandoorne op zoek naar een nieuw team.

Zijn tijd bij DS Penske was bepaald niet zo succesvol als zijn periode bij Mercedes. In twee seizoenen behaalde Vandoorne slechts één podium en geen enkele overwinning. Hij sloot de seizoenen af als tiende en elfde.

Het team prijst Vandoorne voor de hoeveelheid punten die hij toch heeft weten te behalen. Afgelopen jaar eindigde DS Penske als derde, het op een na beste resultaat uit de geschiedenis van het team. “Het was een voorrecht om met Stoffel samen te werken”, reflecteert performance director Eugenio Franzetti. “Hij is een ontzettend professionele en getalenteerde coureur. Samen met [zijn teamgenoot] Jean-Eric Vergne heeft hij een geweldige bijdrage geleverd aan de punten die ons een derde plek in het kampioenschap opleverden. We gaan nu uit elkaar, maar ik weet zeker dat de kampioen van 2022 nog mooie avonturen zal beleven in de toekomst!”

Wat Vandoorne nu gaat doen, is nog niet bekend. De Belg klust ook bij als reservecoureur van het Formule 1-team van Aston Martin. In die rol is hij dit weekend aanwezig op het circuit van Spa-Francorchamps. Vandoorne reed van 2016 tot en met 2018 in de Formule 1 voor McLaren.

Autosport
  • NL Beeld / Proshots