Nederlander Robin Frijns blijft in Formule E bij Envision

Robin Frijns zal ook komend jaar nog in de Formule E rijden. De Nederlander heeft voor een extra jaar getekend bij zijn team Envision. 

Robin Frijns

Robin Frijns blijft voorlopig in de Formule E. De Nederlander gaat volgend jaar voor het tweede jaar op rij bij Envision rijden. Daar zal hij opnieuw teamgenoot zijn van Sebastien Buemi, naast wie hij afgelopen seizoen ook al reed.

Frijns en Envision werken inmiddels al een aardige tijd samen. De Nederlander kwam in 2018 bij het team en heeft sindsdien elk jaar voor Envision gereden, los van een uitstapje naar ABT Cupra in 2022. Veel succes heeft het de beide partijen nog niet echt opgeleverd. Frijns won in zijn eerste jaar met het team weliswaar twee races, maar daar is het sindsdien ook bij gebleven. Zijn beste resultaat behaalde hij datzelfde jaar, toen hij als vierde in het kampioenschap eindigde.

Afgelopen jaar was een seizoen van pieken en dalen voor Frijns. Zijn drie podiums waren lang niet slecht, maar hij eindigde ook als achttiende en twee keer als zeventiende. Uiteindelijk moest hij het doen met een negende plek in het kampioenschap. Zijn team werd zesde van de elf deelnemende teams.

Frijns is een van de twee Nederlanders op de grid van de Formule E. De ander is Nyck de Vries, die net als Frijns bij hetzelfde team als vorig jaar blijft. In het geval van De Vries is dat Mahindra. Belg Stoffel Vandoorne staat ook op de grid als coureur van Maserati. Voormalig F1-coureur Pascal Wehrlein zal het volgende seizoen ingaan als regerend kampioen. Het nieuwe seizoen van de Formule E begint op 7 december met de ePrix van Sao Paulo.