Stoffel Vandoorne en Jake Hughes rijden volgend jaar voor Maserati in Formule E

Stoffel Vandoorne heeft een nieuw thuis gevonden in de Formule E. De kampioen van 2022 komt volgend jaar uit voor Maserati.

De Maserati waar Stoffel Vandoorne en Jake Hughes in gaan rijden

Het seizoen was net goed en wel afgelopen of er was al groot nieuws voor Stoffel Vandoorne: zijn team DS Penske besloot niet verder te gaan met de Belg. Vandoorne zat twee jaar bij DS Penske en eindigde in die twee jaar als tiende en elfde. Het was nog niet duidelijk wat Vandoorne daarna zou gaan doen.

Nu is dat dus wel bekend. Vandoorne blijft in de Formule E en gaat volgend jaar voor het team van Maserati rijden. “Hoewel ik nog niet eerder rechtstreeks met het team heb samengewerkt, ken ik het team goed”, vertelt de Belg in een persbericht. “Het is een geweldige groep mensen, zeer bekwaam, zeer vastberaden en ik kijk er echt naar uit om met hen samen te werken. Hopelijk hebben we veel succes en vechten we samen voor overwinningen en kampioenschappen.”

Teamgenoot van Vandoorne wordt Jake Hughes. Eerder op de dag werd bekend dat Hughes vertrekt bij het Formule E-team van McLaren waar hij de afgelopen twee jaar had gereden. Hughes deed het in die periode ongeveer even goed als Vandoorne: twaalfde en veertiende met slechts één podiumplek. Daarnaast is Hughes ook een tijdje simulatorcoureur voor het F1-team van Aston Martin geweest. Momenteel is Vandoorne reservecoureur van Aston Martin.

Jose Aznar, de teambaas van Maserati, heeft louter goede woorden voor zijn nieuwe coureurs. “Als wereldkampioen van seizoen 8 is Stoffel zonder twijfel een van de beste coureurs op de grid op dit moment. Zijn snelheid en ervaring zullen een cruciale rol spelen in onze toekomstige ontwikkeling en groei, en door onze krachten te bundelen met Jake zijn we ervan overtuigd dat we in 2025 een van de sterkste line-ups op de grid zullen hebben.”

De Formule E heeft momenteel een winterstop. Het volgende seizoen gaat van start op 7 december.