McLaren voegt F2-talent toe aan het Formule E-team

Huidige Formule 2-coureur Taylor Barnard gaat volgend jaar voor het Formule E-team van McLaren rijden. Barnard verlaat daarmee de Formule 2.  

Taylor Barnard gaat volgend jaar voor McLaren rijden

McLaren heeft Formule 2-coureur Taylor Barnard toegevoegd aan de line-up voor het Formule E-team. Barnard was al reservecoureur van het team en vervangt de naar Maserati vertrekkende Jake Hughes.

De 18-jarige Barnard rijdt dit jaar voor het eerst in de Formule 2. Zijn seizoen is grotendeels wat je zou mogen verwachten van een rookie: een paar prima resultaten, maar ook erg veel beginnersfouten. Barnard moet overduidelijk nog wat ervaring opdoen. Desondanks heeft hij wel al een overwinning op zijn naam staan, in de sprintrace in Monaco.

Twee weken voor die race maakte Barnard al zijn debuut in de Formule E als een gastcoureur. In de races in Berlijn eindigde hij als tiende en achtste, waarmee hij de jongste coureur ooit was die punten scoorde in de Formule E.

Volgend jaar gaat Barnard dus fulltime in de Formule E rijden voor McLaren. “Vorig jaar was ik de test- en reservecoureur voor het team”, vertelt Barnard op de website van McLaren. “In die tijd heb ik enorm veel geleerd en dat heb ik in kunnen zetten in Monaco en Berlijn. Ik kijk er erg naar uit om naast Sam [Bird] te rijden en ik zal vast erg veel van hem kunnen leren. Hij is een van de meest ervaren coureurs op de grid en ik hoop dat we samen wat trofeeën kunnen binnenslepen. Dit is een geweldige kans om met het team door te gaan als vaste Formule E-coureur, en ik kan niet wachten.”

McLaren zal hopen dat de nieuwe line-up wat betere resultaten met zich meebrengt. Het team sloot de Formule E vorig jaar af als zevende. Hoewel het een kleine verbetering is ten opzichte van een jaar eerder, toen het team achtste werd, is het nog niet waar McLaren hoopt te staan.