Deze coureur is beter dan Verstappen... volgens Verstappen!

De vraag wie de betere coureur is, is iets waar race fans zich graag mee bezig houden. Max Verstappen zou zelf iemand hebben aangewezen die nog beter is dan hij. 

Max Verstappen

Eerder dit jaar deed een bericht uit NASCAR nogal wat stof opwaaien. Kyle Larson, de kampioen van 2021 en op dat moment leider in het kampioenschap, beweerde dat hij een betere all-round coureur was dan Max Verstappen. Misschien niet per se in open wheelers of de Formule 1, maar wel als het aankomt op een breder scala aan competities.

Het hield de gemoederen aardig bezig. NASCAR-sterren spraken hun steun uit voor Larson, Verstappen zelf weigerde in te gaan op de kwestie, Fernando Alonso grapte dat hijzelf de beste van allemaal was, en veel F1-fans hadden grote problemen met Larson. Maar nu is er vanuit een andere hoek weer iemand gekomen die beter zou zijn dan Verstappen. En deze persoon zou de steun hebben van Verstappen zelf.

'Hij zou Max volledig overschaduwen'

Het Formule E-team van Nissan kondigde na het afgelopen seizoen aan niet verder te gaan met Sacha Fenestraz. De Frans-Argentijnse coureur had twee moeizame seizoenen met het team en eindigde dit jaar slechts vijf keer in de punten. Zijn teamgenoot Oliver Rowland echter had een bijzonder sterk seizoen. Zeven podiums waaronder twee overwinningen. Terwijl Fenestraz het moest doen met een zeventiende plek in het kampioenschap, sloot Rowland het seizoen af als vierde. Dat had misschien nog wel meer kunnen zijn, als hij niet de twee races in Portland had gemist omdat hij ziek was.

In een terugblik op zijn twee seizoenen met Nissan, erkent Fenestraz dat hij het gewoon niet op kon nemen tegen Rowland, die hij als een van de beste coureurs in de serie ziet. “Het was pas mijn tweede seizoen in de competitie”, vertelt hij aan Motorsport.com. “Alle coureurs in de voorhoede zitten al jaren in de Formule E en hebben veel meer ervaring. Ik als 24-jarige heb gewoon niet zoveel ervaring als hij [Rowland]. Op zijn beste momenten kan Oliver zich makkelijk meten met Verstappen.”

En dan komt de echte klapper. “Hij is erg goede vrienden met Verstappen. Dit jaar vertelde Verstappen Oliver nog dat het jammer is dat hij niet in de Formule 1 zit, want dan zou hij Verstappen volledig overschaduwen. Mensen in de motorsport weten wat voor talent hij heeft.”

Rowland is zeker geen slechte coureur. In zijn tweede seizoen in de Formule 2 eindigde hij als derde, bij zijn eerste poging in de 24 Uur van Le Mans ging het behoorlijk goed voordat de auto er de brui aan gaf. Afgelopen seizoen deden er maar liefst zeven voormalige kampioenen mee in de Formule E, en Rowland eindigde boven hen allemaal. Maar in zeven seizoenen Formule E heeft hij zelf nooit echt een serieuze gooi naar de titel kunnen doen. Voor dit seizoen aan had hij slechts vier podiums en één overwinning op zijn naam staan en behalve een vijfde plek in 2019 kwam hij nooit hoger dan tiende in het kampioenschap.