Alonso: 'Max is beter dan Larson, maar niet zo goed als ik!'

Fernando Alonso heeft zich op typische wijze gemengd in de discussie over wie nou de beste coureur ter wereld is. Volgens de Spanjaard is er maar één goed antwoord: Fernando Alonso.

Fernando Alonso

We schreven er de afgelopen weken al vaker over: NASCAR-coureur en voormalig kampioen Kyle Larson stelde in een interview dat hij een betere all-round coureur is dan Max Verstappen. De Amerikaan erkende wel dat Verstappen beter is in openwheeler categorieën, zoals IndyCar en Formule 1, maar als het op het totaalplaatje aankomt zou Larson meer talent hebben.

Verstappen zelf voelde er weinig voor om daar heel uitgebreid op in te gaan. Toen de kwestie aan hem voorgelegd werd in de persconferentie in Zandvoort luidde zijn antwoord: "Prima". In een interview eerder in het seizoen zette Verstappen al uiteen dat zulke discussies volgens hem volledig nutteloos zijn.

Fernando Alonso heeft daar een iets andere kijk op. Maar zoals we van Alonso gewend zijn, grijpt hij de gelegenheid aan om er vooral een grap van te maken. "Ik weet het niet, ik denk dat Max ook heel goed is in GT's", zegt de Spanjaard tegen de media. "Ik wed dat hij heel goed is in alles, maar hij is nog steeds niet zo goed als ik in verschillende competities. Maar in de Formule 1 kan ik accepteren dat hij op hetzelfde niveau zit."

Steun voor Larson uit NASCAR

NASCAR-legende Kevin Harvick, die in 2006 kampioen werd, steunde geheel onverwacht zijn landgenoot Larson. "Ik kan je wel vertellen: als Kyle Larson in Max Verstappen's auto zou rijden, dan duur het maar één of twee dagen voordat hij verrekte dicht bij de tijden van Verstappen komt", analyseerde Harvick bij Fox Sports. "Maar het is absoluut onmogelijk dat Verstappen hierheen komt en hetzelfde doet in een NASCAR-auto. Ik denk dat Max extreem getalenteerd is en heel, heel goed is in wat hij doet. Maar Kyle Larson kan in alles rijden. Ik geloof dat Max het goed zou doen, maar hij gaat niet in de buurt komen van wat Kyle doet."