Verstappen slaat discussie over beste coureur dood: 'Onmogelijk te zeggen'

Max Verstappen wil niets weten van de discussie over wie de beste coureur ter wereld zou zijn. NASCAR-coureur Kyle Larson stelde dat hij beter zou zijn dan Verstappen, maar volgens de Formule 1-kampioen heeft het geen nut om die discussie te voeren.

Max Verstappen

NASCAR-coureur en voormalig kampioen Kyle Larson zorgde deze maand voor wat controverse toen hem werd gevraagd hoe hij zichzelf vergelijkt met Max Verstappen. De Amerikaan - die ook successen heeft gekend in IndyCar en dirtracing - had wel een antwoord klaar.

“Ik weet wel dat ik beter dan hem ben als all-around coureur. Verstappen kan absoluut niet zomaar NASCAR-races winnen. Net zo goed als dat ik niet zomaar de Formule 1-race in Monaco kan winnen. Maar ik denk wel dat ik een betere kans maak op zijn terrein dan hij op mijn terrein. Daar haal ik ook wel vertrouwen uit: ik weet dat ik beter ben dan hij. Misschien niet in open-wheel racen zoals IndyCar of de Formule 1, maar dat is maar één stijl van racen. Ik denk dat ik hem versla op elk ander vlak.”

Gewaagde woorden, waar vooral Formule 1-fans het bepaald niet mee eens waren. Maar volgens Verstappen zelf heeft het helemaal geen nut om deze discussie te voeren.

'Iedereen is op zijn eigen manier goed'

In een interview met content creator Ashley Kalita - opgenomen ver voor de uitspraken van Larson - gaat Verstappen in op deze kwestie. “Eerlijk gezegd denk ik dat we dat debat niet moeten voeren”, legt de Formule 1-kampioen uit. “Iedereen is goed op zijn eigen manier. Ik zou bijvoorbeeld niet goed zijn in dirtracing. Misschien als ik zou oefenen, maar dat weet ik ook niet. Ik denk dat een goede coureur uiteindelijk heel snel dingen oppikt.”

“Het hangt er ook vanaf waarmee je bent opgegroeid. Voor mij is dat natuurlijk karten en dan F1. Die dingen zijn veel natuurlijker voor mij dan racen op onverharde grond. Ik heb op dit moment geen idee hoe ik dat moet doen. Ik heb een beetje rally gereden op open velden en dat vond ik erg leuk. Of ik daar goed in word? Ik weet het niet. Ik vond het begin goed, maar er is nog zoveel te leren. Je moet leren van de beste mensen in die raceklasse. Alleen zo kun je echt goed worden. Dat is waarom dit debat, of de ene coureur beter is dan die andere, je weet het niet. Iedereen is goed op zijn eigen manier.”

Verstappen geeft ook nog aan dat hij het juist leuk vindt om kampioenen uit andere raceklassen te ontmoeten. De Nederlander heeft naar eigen zeggen veel respect voor andere coureurs.