VIDEO | Wow! Grootste crash in de geschiedenis van NASCAR

In NASCAR heeft dit weekend de grootste crash uit de geschiedenis van de sport plaatsgevonden. Met nog vijf rondes te gaan ging het volledig mis.

Een NASCAR auto. In de sport vond dit weekend de grootste crash uit de geschiedenis plaats, met maar liefst 28 betrokken auto's.

Tijdens de race in Talladega, als onderdeel van het na-seizoen van NASCAR, vond er een enorme crash plaats. Met nog vijf rondes te gaan zette het hele veld alles op alles. Iedereen zat erg dicht bij elkaar, en dat betekende dat het ook goed mis kon gaan toen er vooraan een kleine botsing plaatsvond.

Het begon allemaal toen Harrison Burton de auto voor hem een klein tikje gaf. Dat zorgde voor een kettingreactie waardoor uiteindelijk Austin Cindric dwars kwam te staan op de baan. En daarna vielen ze als dominosteentjes. In totaal stonden 28 van de 40 auto's stil door de crash. Wonder boven wonder kon iedereen door rijden. Cindric werd zelfs nog tweede, slechts zes duizendsten achter winnaar Ricky Stenhouse Junior, die ook betrokken was bij de crash.

In NASCAR wordt zo'n crash ook wel 'The Big One' genoemd. Qua aantal auto's was dit de grootste crash in de geschiedenis van de sport. Doordat iedereen echter ongedeerd was, valt te betwisten of dit wel een echte Big One was.

Bekijk hieronder de video van het incident.