Netflix neemt F1 misdaadfilm met Robert de Niro in productie

Na Drive to Survive heeft Netflix nog meer content voor de F1 fan in petto. Het gaat om een misdaadfilm met Robert de Niro en John Boyega in de hoofdrollen.

Netflix neemt F1 misdaadfilm met Robert de Niro in productie

Netflix timmert hard aan de weg om het maximale uit de deal met de Formule 1 te halen. Na de populaire docudrama-serie Drive to Survive en de nog uit te brengen Ayrton Senna-documentaire heeft de streaming-gigant een derde F1-project aangekondigd.

Dit keer gaat het om een fictieve misdaadfilm die zich afspeelt binnen de wereld van de Formule 1. Het is de eerste film die zich afspeelt in in een moderne F1-setting sinds het obscure Bobby Deerfield met Al Pacino uit 1976, dat beelden uit hetzelfde seizoen gebruikte.

The Formula

De film met de simpele titel The Formula vertelt het verhaal van een coureur uit Detroit die een ster wordt in de Formule 1, maar via zijn mentor schulden verwikkeld raakt met de maffia. Om zijn familie te redden moet hij voor de maffioso aan de slag als getaway driver.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Hollywood-legende Robert de Niro, die ongetwijfeld de mentor speelt, en John Boyega, bekend van films als Attack the Block en zijn rol als Finn in de recente Star Wars-trilogie. We vermoeden dat Boyega de rol oppakt van een Amerikaanse Lewis Hamilton. De Niro doet naast zijn acteerwerk dienst als co-producer. Wie de Max Verstappen-replica gaat spelen is nog niet bekend.

Lekker divers

De film is geschreven, zal worden geregisseerd en geproduceerd door Gerard McMurray, bekend van de The Purge prequel The First Purge. Zijn nieuwe productiemaatschappij Buppie Producties valt precies in Netflix en F1's straatje, aangezien het een sterk oog heeft voor diversiteit:

"[Buppie Productions] develops and produces entertaining stories featuring black characters for a mainstream film and television audience. Our company is constantly reinventing itself while charting a path to influence popular culture. We are the heroes and the villains, the good guys, bad guys, femme fatales and girls next door."

In een Instagram post gaf McMurray meer details van de film: "It's the story of a young man from Detroit who becomes an international racing star in the world of Formula 1 under the tutelage of his mentor with old mob ties."

Netflix-vloek

Fans van TV en animatieseries weten het al: dat Netflix iets oppikt geeft totaal geen garantie voor kwaliteit. Met grote namen als De Niro en Boyega aan het roer kunnen we echter hopen dat de film er een beetje goed vanaf komt. Een mix van Drive en Rush is op papier nog niet zo'n slecht idee, maar we vrezen voor plaatsvervangde schaamte wanneer de Amerikaanse Hollywood-types F1-termen moeten gaan gebruiken.. Laten we hopen dat de Netflix-vloek dit project toch maar even overslaat. We kunnen wel wat kwaliteitsvermaak gebruiken tegenwoordig.

Formule 1
  • Formula1.com