Keanu Reeves werkt aan Brawn GP-documentaire

Ja, je leest het goed. Iedereen's favoriete Hollywoodster gaat een diepe duik in de Formule 1 maken. Met een uitgebreide documentaire wil Reeves het verhaal gaan vertellen van de meest succesvolle moderne privateer ooit: Brawn GP.

Keanu Reeves werkt aan Brawn GP documentaire

De Grand Prix van Groot Brittannië was dit jaar overspoeld door grote sterren. Zo zagen we bijvoorbeeld Gordon Ramsay, Band of Brothers-acteur Damian Lewis en Tom Cruise prominent meegenieten van de actie op het voormalige vliegveld.

Niemand was dat weekend echter zo betrokken bij de sport als acteur en onvervalste petrolhead Keanu Reeves. De The Matrix- en John Wick-acteur was tijdens de kwalificatie te zien in de pits van Aston Martin, maar ging ook gewoon doodleuk in de regen even kijken bij de baan. Reeves kon echter niet blijven voor de Grand Prix vanwege de verjaardag van een goede vriend.

Niet puur plezier

In een interview met Sky Sports-coryfee en ex F1-held Martin Brundle gaf Reeves toe dat het bezoekje aan Silverstone niet puur voor het plezier was. De acteur was namelijk op uitnodiging van F1 Managing Director Ross Brawn naar het circuit gekomen.

Dat was niet zomaar om publiciteit op te wekken voor de sport, maar omdat Reeves samen met Brawn werkt aan een meeslepende documentaire over Brawn GP, het legendarische team dat in 2009 vanuit de as van Honda beide titels wist te grijpen.

Razende enthousiast

Reeves leerde van het verhaal van het team via een vriend die destijds als publicist voor Brawn werkzaam was. Het maakte hem meteen razend enthousiast voor het produceren van een diepgaande docu:

"We willen dat geweldige, opmerkelijke verhaal vertellen. Er wordt zoveel over [dat seizoen] gepraat. Een vriend van mij vertelde me het verhaal. Hij werkte voor Brawn destijds ind e publiciteit en we dachten 'laten we proberen dat verhaal te vertellen'."

"Het zal geweldig zijn om meer te leren over wat er in de Formule 1 aan de hand was dat jaar. Het ging niet alleen om de auto's, het waren nieuwe reglementen, een afsplitsende serie [waarmee destijds gedreigd werd]. Er gebeurde gewoon zoveel in de Formule 1."

Brawn en Button

Reeves heeft Ross Brawn en Jenson Button al gestrikt om aan de film mee te werken. De wereldkampioen van 2009 kijkt er al naar uit om uitgebreid terug te kijken op zijn succesjaar:

"We hebben al wat tijd met elkaar doorgebracht en zullen dat meer doen in de komende weken. Ik betrokken [bij het project] en het zal opwindend zijn. Terugkijken is gewoon geweldig en er zijn ook nog een hoop beelden die nog niemand gezien heeft."

Button was bovendien positief verrast door het enthousiasme en de toewijzing van Keanu. Het feit dat de acteur ver van de champagne en kaviaar in de regen de race ging kijken maakte op de Brit een diepe indruk:

"Hij zat niet eens in het luxe paddock. Hij was in de oude pitsstraat, de races kletsnat aan het bekijken. Hij is een enorme fan van de sport en hij heeft er veel passie voor, dus ik kijk er heel erg naar uit om met hem te werken."

Het is nog niet bekend of de film in de bioscoop te zien zal zijn, of opgepikt zal worden door een streamingservice. Keanu kennende zal hij de docu echter aan zoveel mogelijk mensen willen laten zien. We houden het in de gaten.

Formule 1
  • BrunoPress, Red Bull Content Pool