ESPN wil Daniel Ricciardo strikken als TV-presentator

Nu duidelijk is dat DannyRic volgend jaar niet op de grid zal verschijnen hengelt de Amerikaanse sportzender naar zijn diensten. Ricciardo zou de frontman worden van een 'casual' F1-programma en zo meer mensen de sport in trekken.

ESPN wil Daniel Ricciardo strikken als presentator

Daniel Ricciardo is misschien wel de meest populaire coureur op de huidige grid. De sympathieke, charismatische, extreem goedlachse Australiër weet immers iedereen op zijn hand te krijgen. Die populariteit wordt de laatste twee seizoenen echter niet ondersteund met prestaties.

Sinds zijn switch naar McLaren is Daniel's waarde als coureur dramatisch gekelderd. Ondanks acht overwinningen op zijn rekest werd hij uitgekocht door de toko van Zak Brown, en heeft hij voor volgend jaar nog altijd geen vervangend stoeltje. Ricciardo gaf dan ook al toe dat hij in 2023 niet op de grid te vinden zal zijn. Een reserverol lijkt waarschijnlijker.

Danny op TV?

De pauze in DannyRic's carriere levert voor andere partijen echter weer kansen op. Voor Burke Magnus, president van ESPN's programmeringsdivisie, is het een uitgelezen kans om die brede glimlach voor zijn camera's te krijgen, zo meldt Racer. Als fan van alles dat Amerikaans is (inclusief NASCAR) heeft de Aussie immers een flinke fanbase aan de andere kant van de grote plas.

Magnus ziet hem dan ook als de perfecte kandidaat om een F1-show van ESPN te leiden:

"Hij is duidelijk een geweldige persoonlijkheid die echt resoneert bij de fans, zeker in dit land. Dus niets specifieks, maar ik denk niet dat het vergezocht is. Ik heb eerlijk gezegd geen idee waar hij in geïnteresseerd is, maar hij heeft zeker de persoonlijkheid voor ons werk, zou ik zeggen."

Amerikaanse lens

Net als F1-overlords Liberty Media richt ESPN zich vooral op het naar binnen halen van half geïnteresseerde casual fans. De magnetische persoonlijkheid van Ricciardo moet van deze kijkers hardcore F1-fanaten gaan maken. Magnus hamerde er bovendien op dat de in Amerika nog grotendeels onbekende sport via een USA-lens aan de man gebracht moet worden. Aangezien Daniel toevallig hooggeplaatste contacten heeft in de VS komt dat goed uit:

"Ik denk dat het heel belangrijk is om F1-coureurs te zien via de context van Amerikaanse sport. We deden een item vorig jaar waarbij we de vriendschap die Daniel Ricciardo heeft met Josh Allen van de Buffalo Bills naar voren brachten. [Allen] is één van de beste NFL quarterbacks van dit moment. Dus de F1 proberen te integreren in onze portfolio via creatieve manieren van het presenteren van content staat zeker bovenaan de agenda voor ons."

Daniel's racecafe

In de visie van ESPN zal Ricciardo niet naast David Coulthard, Jacques Villeneuve en Nico Rosberg komen te staan in de paddock. De zender gebruikt immers de beelden en het commentaar van Sky Sports al voor live-uitzendingen.

Magnus wil met The Honeybadger juist een Ziggo F1-cafe achtige show gaan bouwen waarin zaken rond de sport besproken worden. De show moet een aanzuigende werking gaan krijgen op fans die normaal de race niet zouden kijken:

"Het moet een alternatieve presentatie worden boven op de race die zou kunnen helpen casual fans naar binnen te vegen. De winst in onze business is altijd de casual fan. De hardcore fans zullen er zijn, de winst is meer casual fans te krijgen en daar hardcore fans van te maken"

"We zullen verder gaan met de uitzendingen van de race [zoals ze zijn], maar we willen eromheen bouwen met ESPN content, pre-race, post-race, nieuws en columns, zijlingse programma's, dat soort dingen."

Het is nog niet bekend of ESPN daadwerkelijk in gesprek gegaan is met Daniel Ricciardo.

Formule 1
  • BrunoPress