'Lance Stroll doet het beter dan Daniel Ricciardo'

Volgens voormalig F1-coureur Marc Surer is één van de meest beruchte paydrivers van de sport gewoon beter dan de voorheen gevierde DannyRic. Stroll zit immers consistent dichter bij zijn teamgenoot dan Ricciardo.

'Lance Stroll doet het beter dan Daniel Ricciardo'

Lance Strulovitch Stroll staat bekend als een op z'n best middelmatige coureur met een oceaan aan Canadese dollars achter zich.

Als zoon van Aston Martin-eigenaar Lawrence Stroll heeft de inmiddels 22-jarige Belgische Canadees gegarandeerd een stoeltje. Zijn talent is daarbij eigenlijk niet echt relevant.

Sneller dan je denkt

Volgens ex F1-vedette Marc Surer cijfert men het talent van Lance echter ten onrechte weg. Naast een indrukwekkende junior carriere heeft Stroll bij vlagen immers lovenswaardige dingen laten zien in de Formule 1, zo verklaarde Surer in de podcast van Formel1.de.

Na acht races in de sport stond de Canadees al op het podium met Williams in Baku, en met Racing Point wist hij in de stromende regen in Turkije pole position af te pakken van 'kannibaal' Max Verstappen. Een supertalent is hij niet, maar de Canadees verdient volgens Surer meer respect:

"Lance Stroll is beter dan men denkt. Niet vergeten: hij heeft in de tussentijd een pole position gereden. Hij kan het. [Stroll] is niet een supertalent zoals een Vettel of een Alonso. Hij is een nummer twee coureur. Hij is niet slecht en hij is ook goed genoeg om punten te halen. Dat bewijst hij ja steeds weer - met op een op het moment slechte auto."

Beter dan Ricciardo

Surer stelt dat Stroll zich in vergelijking met viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel opvallend goed standhoudt. Die verhouding valt volgens Surer enorm mee als je kijkt naar de manier waarop Lando Norris Daniel Ricciardo naar het tweede plan heeft verwezen. Lance doet het op dit moment gewoon beter dan Daniel, aldus de Zwitser:

"Hij valt niet zo schaamteloos door de mand tegenover Vettel, zoals men zou verwachten. Daarmee vervult hij de functie als nummer twee coureur. Wanneer je dat met McLaren vergelijkt, staat [Lance] er beter voor. Stroll zit dichter bij Vettel dan Ricciardo bij Norris. Als de auto een beetje beter was geweest, dan had Stroll ook regelmatig in de punten gezeten."

Surer's conclusie is op het eerste gezicht een bijzondere. Lance Stroll staat op dit moment immers achttiende in het a kampioenschap met vijf punten. Daniel Ricciardo staat veertiende met negentien punten. Op het oog is Ricciardo dus toch beter bezig.

Het onderlinge gat tussen Stroll en Vettel (P14, 22 punten) is echter veel kleiner dan dat tussen Ricciardo en Norris (P7, 88 punten). Bovendien is de Aston Martin zelfs na de 'Red Bull update' een absolute zeepkist. Binnen het kader van McLaren schiet The Honeybadger dus toch echtserieus tekort vergeleken met Stroll jr.

Formule 1
  • ProShots / Panoramic / SIPA USA