Lando Norris: “Lance Stroll leert niks van fouten”

Lando Norris verbaast zich over de roekeloze inhaalactie van Lance Stroll tijdens de Grand Prix van Portugal. De Racing Point coureur herhaalde het incident met Max Verstappen in FP2 door van buitenaf tegen de McLaren te klappen.

Lando Norris: “Lance Stroll leert niks van fouten”

Het was een rommelig weekend voor Lance Stroll op Portimao. Het was voor de Canadees de eerste Grand Prix sinds zijn herstel van een corona-diagnose en hij leek er nog steeds niet helemaal bij te zijn.

FP2

Al in de tweede vrije training was hij betrokken bij een bizar incident met Max Verstappen waarbij hij zonder de Red Bull te zien instuurde in bocht 1. De stewards oordeelden dat beide coureurs schuld hadden aan de touche en er werd verder niets mee gedaan. Lance’s claim dat hij niemand zag bleek later een voorteken te zijn voor de clash met Norris tijdens de race.

De crash

Stroll vloog met DRS langs Lando aan het einde van het rechte stuk, maar koos voor de buitenkant, over de kerbs heen. De Canadees leek verrast door het enorme snelheidsverschil. Van buitenaf stuurde hij vervolgens doodleuk in terwijl de McLaren nog halverwege langszij was.

Het gevolg was te voorspellen: het voorwiel van de McLaren raakte de Racing Point midscheeps en de roze Mercedes vloog de baan af. Kapotte voorvleugels, een lekker band een grote stukken carbon uit de vloer waren het gevolg. Beide mannen moesten binnenkomen om de boel enigszins op te lappen, maar de race was zo goed als verloren.

Hardleers

Na de race gaf Lando Norris aan niets te begrijpen van de onbeholpen actie van Lance Stroll. Met het incident van FP2 in het achterhoofd kan de Brit niet anders dan concluderen dat Stroll niet van zijn fouten leert:

"Ik weet eigenlijk niet echt wat hij aan het doen was. Ik weet eigenlijk niet echt waar hij was. Hij ging naar links, wat mij flink verraste omdat hij makkelijk naar de binnenkant had kunnen gaan. Ik zat echt halverwege langszij en hij stuurt gewoon in. Hij heeft duidelijk niets geleerd van vrijdag, maar het lijkt erop dat hij niets leert van wat hij ook doet. Het gebeurt vaak, dus ik moet er gewoon voor zorgen dat ik uit de buurt blijf.”

Lando Norris.

Lando’s harde woorden komen niet als een verrassing. In de chaotische openingsfase van de race was de McLaren-rijder opgeklommen tot de derde plek.

Zijn pace bleek uiteindelijk niet genoeg om dat vol te houden, maar punten hadden er zeker ingezeten. De clash met Stroll richtte echter te veel schade aan om de extra pitstop goed te maken:

"Ik reed gewoon een groot deel van de race in m’n eentje. We hadden het in het begin moeilijk met de wind en toen kreeg ik een lekke band waardoor ik opnieuw moest stoppen na de tweede stop. Toen waren we in de laatste stint snel, we hadden goede pace, maar we waren gewoon te ver weg van waar we hadden moeten zijn. Het is jammer, we hadden wat punten kunnen scoren vandaag, maar het zat er gewoon niet in.”

Lando Norris.
Formule 1
  • McLaren