Mercedes nodigt Verstappen uit voor prive test

Na de opmerkingen van Max Verstappen over de verschillen tussen de Red Bull en Mercedes auto’s heeft de PR-afdeling van Mercedes de Nederlander uitgenodigd om eens een keer een Mercedes te proberen.

Mercedes nodigt Verstappen uit voor prive test

Max Verstappen is op dit moment de enige coureur die het de oppermachtige Schwarzpfeilen moeilijk kan maken. De Red Bull-coureur leek dit weekend tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Portugal zelfs de Mercedessen te gaan splitten door de tweede plek te pakken. Op de valreep pakte Lewis Hamilton echter pole en verwees hij Max terug naar P3.

Na de kwalificatie werd Verstappen gevraagd of het gat tussen de Red Bull en de Mercedes na het verbod op de beruchte party-mode en de ontwikkelingsstop van Mercedes echt kleiner geworden is. Daar was hij niet zo zeker van:

"Ik denk dat we daar alleen achter kunnen komen als we van auto veranderen. Beide coureurs in de auto van de ander. Dan kunnen we ze vergelijken. Ik denk niet dat er veel veranderd is tussen voor de nieuwe regels en nu.” 

Max Verstappen.

Lewis Hamilton leek verrast door de uitspraak en vroeg wat Max nu precies bedoelde. Verstappen maakte het nog even wat duidelijker door een prive-test voor te stellen waarbij de mannen elkaars materiaal uit zouden gaan proberen:

“We zullen van auto wisselen. Jij gaat in de mijne en ik ga in de jouwe. Dan zullen we weten wat het verschil is tussen de auto’s en of wij echt sneller gaan in de kwalificatie en de race. Misschien kunnen we een prive testdag ervoor organiseren."

Max Verstappen.

Het social media-team van Mercedes was goed wakker en vuurde meteen een uitnodiging af op Verstappen:

Wat voor Mercedes ze daarmee precies bedoelen is niet duidelijk, maar het zal vast geen W11 zijn.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool