Max Verstappen verwacht geen wonderen van party mode-verbod

De Red Bulls gaan niet plotseling de Mercedessen bijhouden in de kwalificatie als in Italië de party mode verboden wordt. Dat denkt Max Verstappen, die komend weekend eerst nog in Blegië op Spa gaat racen.

Max Verstappen

Vanaf de Grand Prix van Italië op Monza moeten de Formule 1-teams zowel in de kwalificatie als in de race met de motor in dezelfde stand rijden. Effectief betekent dat, dat de teams hun motoren in de derde kwalificatiesessie niet meer helemaal 'open' mogen draaien en dan voor de race weer in een conservatievere stand zetten.

In theorie zou dat de Red Bull-Honda van Max Verstappen een voordeel moeten opleveren, maar de Nederlander betwijfelt of hij er nou echt profijt van zal hebben. "Vanuit ons perspectief bekeken denk ik niet dat we verder vooraan komen te liggen, maar hopelijk komen we wel een stukje dichterbij (de auto's met Mercedesmotoren)." Max denkt dat het gat dat Mercedes en soms Racing Point hebben gewoon te groot is. "De kwalificatiestand gaat het verschil niet goedmaken."

In het komende weekend verwacht Verstappen een Mercedesfeestje: "Er zijn veel lange rechte stukken." Hij vervolgt: "Het is hier sowieso moeilijk om een balans met de downforce te vinden. Het is voor ons nooit een echt goed circuit geweest, maar toch vind ik het fijn om hier te racen."

De hoop is nu gericht op de banden: "Misschien kunnen de banden helpen, maar ik weet het niet zeker. Het wordt waarschijnlijk niet warm genoeg. Dus wordt het spannend. Ik wil graag realistisch blijven en ik hou er niet van om sprookjes te vertellen, Het wordt moeilijk, maar we gaan natuurlijk proberen om op het podium te eindigen."

De eerste vrije training van de GP van België begint vandaag om 11:00. De training wordt live uitgezonden op Ziggo kanaal 14.

Nieuws
  • Red Bull Content Pool