Lance Stroll had toch wel coronavirus in Duitsland

Lance Stroll was na Sergio Perez toch wél de tweede Formule 1-coureur die het coronavirus te pakken had. De Canadees werd in Duitsland vervangen door Nico Hulkenberg omdat hij zich niet goed voelde. Later testte hij alsnog positief op het coronavirus.

Lance Stroll

Vorige week zaterdag kon Nico Hulkenberg halsoverkop naar de Nürburgring afreizen omdat hij in de wagen van Lance Stroll moest rijden. De Canadees voelde zich niet goed en was volgens teambaas Otmar Szafnauer aan de WC-pot gekluisterd. Een test op het coronavirus viel echter negatief uit. Desondanks hield Lance zich in zelfisolatie in zijn motorhome.

Achteraf blijkt dat maar goed ook, want Stroll testte zondagavond toen hij thuis nogmaals een coronatest deed alsnog positief op het ellendige virus. Komend weekend is de zoon van teameigenaar Lawrence Stroll wel in Portugal te vinden. Stroll junior testte inmiddels ook weer negatief op de aanwezigheid van het virus in zijn lichaam.

Zo blijken beide coureurs van Racing Point de enigen die het virus tot nu toe hebben opgepikt (afkloppe). Het maakt Nico Hulkenberg de mazzelaar van het jaar, want hij heeft zich al drie (goed eigenlijk twee) weekends in de kijker mogen rijden. Dat helpt de Duitser weer bij het vinden van een stoeltje in Formule 1 in 2021.

Autosport
  • Racing Point