Domenicali: 'Max Verstappen is een kannibaal'

De weergaloze dominantie van de Nederlander heeft F1's CEO gedreven tot een bijzondere vergelijking. Volgens Stefano is Max een ware kannibaal, net als Michael Schumacher.

Domenicali: 'Max Verstappen is een kannibaal'

Max Verstappen is dit seizoen ongenaakbaar. Nadat Ferrari langzamerhand implodeerde in de tweede seizoenshelft heeft de Nederlander een enorme voorsprong gecreëerd richting voormalige rivaal Charles Leclerc.

Met 11 overwinningen, waarvan vijf op rij, staat Max bovendien op het punt om twee records te verbeteren: de meeste overwinningen in een seizoen en de meeste overwinningen op rij. Die records staan op dit moment op de naam van respectievelijk Michael Schumacher en Sebastian Vettel.

Max de kannibaal

De topvorm van Verstappen is F1's CEO Stefano Domenicali uiteraard niet ontgaan. Na de overwinning op Monza had de Italiaan een aparte vergelijking paraat. Volgens Stefano is Max een ware koelbloedige kannibaal, net zoals Michael Schumacher dat was in zijn succesperiode bij Ferrari:

"[Max] is heel volwassen geworden, hij heeft geleerd om zijn emoties te managen. Hij is een kannibaal. Hij kijkt niemand in het gezicht, en op die manier, doet hij me heel erg denken aan Michael [Schumacher]."

Domenicali's werkelijke boodschap is duidelijk: op het circuit is Hannibal Max Verstappen dus een echte killer, net zoals Der Michael. Met zijn kleurrijke woordkeuze geeft de Italiaan er echter een bijzondere lading aan. Het zal ongetwijfeld iets te maken hebben met zijn soms nog altijd opvallend gebrekkige beheersing van de Engelse taal.

Formule 1
  • ProShots / SIPA USA