Michael Schumacher's Bugatti vernield door overstromingen

De oude auto van de zevenvoudig wereldkampioen heeft de recente stortvloed waarschijnlijk niet overleefd.

Michael Schumacher's Bugatti vernield door overstromingen

De ergste overstromingen in de geschiedenis van Europa hebben flinke schade aangericht in Nederland, Belgie en Duitsland. TikToker Justin Kluck besloot erop uit te gaan om de schade te bekijken. Uiteindelijk kwam hij aan bij een garage vol exclusieve supercars die onder water hadden gestaan. Naast een Ferrari 575 Superamerica, McLaren-Mercedes SLR 722 en een Ferrari 812 Superfast vond Kluck een felgeel wigvormig apparaat.

@jstnklck

Einfach Millionen von Euros weg, ich weine mit dem Mann #fyp#viral#rich

♬ Originalton - Justin Kluck

Schumi's Bugatti

Een snelle blik leert ons dat het gaat om een super-zeldzame Bugatti EB110. Daar werden tussen 1991 en 1995 slechts 139 van gemaakt. De ronde luchtinlaten verradden echter dat het om één van de 33 SS-modellen gaat. Een felgele Bugatti EB110 SS? Dat kan er maar één zijn: het oude speeltje van Michael Schumacher.

Als beste getest

Terwijl hij nog druk in de strijd om zijn eerste titel met Damon Hill verwikkeld was, schafte Schumacher in 1994 een SS met chassisnummer 39020 aan. Het was niet zomaar een impulsaankoop: voor Auto Motor und Sport had Schumi de auto eerder dat jaar vergeleken met de Ferrari F40, Porsche 964 Turbo, Lamborghini Diablo en Jaguar XJ220. Volgens Michael was de Bugatti de winnaar van de test. Hij was zo gecharmeerd van de auto dat hij er meteen een bestelde.

SS/GT

Schumacher's EB110 SS was de enige in zijn soort. De SS was bedoeld als de sterkere, meer gefocuste variant van de standaard GT, maar op verzoek van Der Michael werd het luxere interieur van het 'basismodel' gemonteerd.

Zo kon hij in alle rust en comfort genieten van de 3,5 liter quad turbo V12 met 612 pk, de handgeschakelde zesbak en de intelligente vierwielaandrijving. Met een nul naar honderd tijd van 3.3 seconden en een topsnelheid van 355 kilometer per uur was de SS zelfs heel even de snelste auto ter wereld.

Waterschade

Het lijkt er helaas op dat de unieke auto aan zijn einde gekomen is. Het restaureren van een gevoelige Italiaanse hypercar uit de nineties met waterschade is geen eenvoudige taak. Er zal naar alle waarschijnlijkheid een hoop nodig zijn om de auto weer rijdend te krijgen. Hopelijk heeft de eigenaar (of iemand anders) genoeg tijd, geld en expertise om de Bugatti te redden.

Algemeen
  • Bugatti
  • Justin Kluck