Chinese Tesla-rijders rammen dwars door overstromingen (video's)

Een ritje maken over flink overstroomde wegen is niet erg verstandig, maar deze Chinese Tesla-rijders hadden daar maling aan.

Chinese Tesla's rammen dwars door overstromingen (video's)

Voor de gemiddelde auto is rijden in diep water geen optie. Meestal zit de inlaat te laag om de motor in leven te houden. Bij een elektrisch auto is er echter helemaal geen inlaat. Een elektrische motor heeft natuurlijk geen lucht nodig. Zo lang alles goed geïsoleerd is en het water niet zo diep is dat de auto gaat drijven kun je met een EV je lol niet op in het water.

Bij Tesla wordt dan ook uitvoerig getest met een watertank naast de fabriek. In 2016 liet ome Elon zelfs weten dat de Model S op korte afstanden daadwerkelijk als een soort geïmproviseerde boot gebruikt zou kunnen worden. In China probeerden enkele Tesla-eigenaren die claim te testen met de Model 3.

Gevaarlijke stunts

Door een overstroomd gebied banjeren in je dure EV lijkt een leuke stunt, maar het gevaar is nooit ver weg. Door het donkere water is het niet te zien hoe diep de overstroming werkelijk is en worden mogelijke obstakels verborgen. Je kunt dus zomaar tegen een paaltje knallen of op drift raken.

Aangezien alleen de voordeuren van een Tesla een handmatige noodbediening hebben kan het bovendien moeilijk worden om de auto te verlaten wanneer de stroom uitvalt. De bestuurders in de onderstaande video's maken zich er echter niet zo druk om. En dat snappen we wel. Je moet je lol toch ergens vandaan halen in het land van Winnie de Poeh.

Elektrisch
  • Ray4Tesla via Twitter