Gat in de markt? Tesla Model S cabriolet gespot

Beelden van een tweedeurs Tesla Model S cabrio gonzen over het net. Moet Elon opletten of is het maar een gimmick?

Gat in de markt? Tesla Model S cabriolet gespot

Als de meest bekende bouwer van elektrische auto's timmert Tesla goed aan de weg. Met de Model 3, Model S, Model X en de toekomstige Model Y, Roadster en Cybertruck heeft het Amerikaanse merk de meeste 'premium' niches al opgevuld. Foto's van een tweedeurs, open Model S laten echter zien dat er nog meer dan genoeg ruimte is in het gamma.

Nette conversie

De Twitter-account Tesla Owners UK toont een witte Model S die zo te zien professioneel omgebouwd is naar een tweedeurs cabriolet. Er zijn geen ruwe randen, lege plekken of onafgemaakte delen te zien. De vraag is natuurlijk hoe functioneel de auto eigenlijk is. Het is voor de gemiddelde chop shop natuurlijk vrij eenvoudig om het dak van een auto te zagen om een mooie showcar te maken. Daarentegen kan de bouwkwaliteit alleen maar beter zijn.

Realistisch?

Of het chassis nog stijf genoeg is en er überhaupt een dak aanwezig is durven we niet te zeggen. Wat we wel vrij zeker weten is dat een stalen klapdak niet makkelijk zal passen op de plek die de bouwer uitgekozen heeft. Het zal dus naar alle waarschijnlijkheid een soft top zijn. Ondanks de tweedeurs conversie is er alsnog aan de kindertjes gedacht: de Model S cabrio heeft nog steeds een achterbankje, wat de auto een 2+2 maakt. Het ziet er in ieder geval een stuk beter uit dan de vierdeurs versies.

De rode biezen worden we niet zo enthousiast van.

Elon, kijk je mee?

Luxe cabrio's worden altijd geprezen om hun comfort en stilte. Wij kunnen niet veel auto's bedenken die stiller zullen zijn dan deze Tesla. Al zou het geluid van de wing op een gegeven moment kunnen gaan vervelen. Misschien brengt het Plaid-pakket daar wel verandering in. Of misschien toch maar een dikke LS.

We zien bij de post van Tesla Owners UK vooral positieve reacties. Elon, kijk je even mee? Vergeet die maffe origami pickup even, pak je slijptol! Makkelijker geld verdienen kan haast niet.

Elektrisch
  • Tesla Owners UK via Twitter