Tesla Model X brengt mensen naar de ruimte

Twee jaar gelden schoot Elon Musk zijn eerste Tesla Roadster de ruimte in met een SpaceX Falcon 9 raket. Op 27 mei gaat SpaceX een stapje verder door mensen in een capsule naar de ruimte te schieten. Uiteraard speelt ook Tesla een rol bij de lancering.

NASA Tesla Model X

Tesla en SpaceX delen een CEO, de flamboyante miljardair Elon Musk. De geboren Zuid-Afrikaan is niet alleen een meester in het bouwen van miljardenbedrijven, en passant weet hij ook de marketeers van de wereld een lesje te leren. Overal weet hij spullen met zijn merk in beeld te brengen. Volgend week is er weer zo'n event. Voor het eerst sinds 2011 worden er mensen de ruimte in geschoten vanuit de Verenigde Staten. Na de pensionering van de Space Shuttle kon dat alleen nog in de Sojoez-capsules van Rusland die vanuit Kazachstan worden gelanceerd.

Amerika kan, dankzij SpaceX, volgende week weer meedoen met bemande ruimtevaart. Na succesvolle tests gaat de Crew Dragon Capsule op de neus van de Falcon 9 raket de ruimte in. De astronauten Bo Behnken en Doug Hurley zitten helemaal voorop de raket. Niet bepaald een comfortabel idee. Gelukkig is de weg naar de raket wel gewoon voorzien van comfort (en wat carbon-neutraler dan de ruimtelancering): ze rijden in een witte Tesla Model X naar het lanceerplatform.