Aandeel Tesla vliegt omhoog als een raket

Het aandeel Tesla scoort de laatste dagen het ene na het andere record, maar wat het aandeel gisteren deed was echt ongehoord. In een dag ging de koers met 20% omhoog, terwijl het bij de opening al op $650 stond. Elon Musk lacht alle haters uit.

SpaceX Falcon

Nog maar een jaar geleden vertelde Elon Musk aan alle short sellers (die dus wedden op een koersdaling van een aandeel) dat hij ze lelijk in hun hemd zou zetten. Na wat opstartproblemen en een paar 420-gerelateerde onhandigheidjes was het aandeel even wat ingezakt, maar goed nieuws zou volgen. Die reeks van goede nieuwsberichten houdt nu aan en dat doet het aandeel TSLA op de Nasdaq stijgen alsof het een Falcon X-raket is.

Gisteren opende het aandeel Tesla op de beurs met $650,57 en eigenlijk steeg het aandeel gedurende de dag alleen maar door. Uiteraard waren er een paar angsthazen die even snel hun winst pakten, maar vlak voor sluiting van de beurs bereikte het aandeel een top van $780,00.

Stel dat u op kerstavond een paar aandelen Tesla had aangeschaft (voor $420 hihihi), dan had u nu al tegen de 85% winst geboekt. Was u short seller geweest, of ongelovige die in juni 2019 was uitgestapt dan had u nu helemaal mogen huilen: toen stond het aandeel onder de $200. Met andere woorden u had nu al bijna 300% rendement op uw investering uit juni kunnen pakken.

Mocht u zin hebben om heel Tesla te kopen, dan moet u momenteel $140 miljard meenemen. Niet slecht voor een autofabrikant die vorige maand 33 wagens in ons landje wist te slijten (maar die wel de bestverkochte auto van het vorige decennium bouwt).

Gewoon omdat het kan... in de herhaling