Alweer twee jaar geleden: Tesla lanceert Roadster de ruimte in

Vannacht was het alweer twee jaar geleden dat Elon Musk zijn kersrode Tesla Roadster voorop een Falcon-raket van SpaceX bevestigde en de ruimte inschoot. De wagen kwam onder begeleiding van David Bowie's Space Oddity uit de capsule.

Tesla Roadster Starman

Wat vliegt de tijd. Alweer twee jaar geleden haalde Elon Musk zijn meest bizarre "marketing" stunt ooit uit door een auto de ruimte in te schieten. Het ding is in een baan om de zon op weg om ongeveer in de buurt van Mars uit te komen. Uiteraard was het niet alleen een stunt, er was ook een nuttig deel: de nieuwe grote Falcon-raket van SpaceX testen. Normaal gesproken zouden er alleen wat betonblokken worden afgeschoten, maar een elektrische Roadster met een ruimtemannetje erin was leuker.

De auto vloog al snel meer dan 11.000 kilometer per uur en werd daarmee de snelste vierwieler ooit in het universum. Sindsdien weet eigenlijk niemand waar de Roadster is gebleven, maar met behulp van berekeningen kunnen wiskundigen uitvogelen waar het geval nu ongeveer moet zijn.

Op de site van de wetenschappers vinden we allerlei boeiende feitjes (op het moment van schrijven) over de wagen en zijn passagier Starman:

  • Starman heeft nu 198.482 keer naar Space Oddity geluisterd
  • De auto heeft zijn garantie van 36.000 mijl inmiddels 28.804 keer overschreden
  • De Roadster is nu 154.592.781 km van Mars verwijderd
  • De wagen vliegt momenteel 80.180 km/u
  • Starman en zijn auto zijn al 1.312 keer rondom de zon gevlogen