Tesla-CEO Elon Musk spreekt de waarheid, iedereen boos

Tesla maakt in het eerste kwartaal van 2020 een winst van $1,2 miljard. Knap, want in maart werd er bijna geen auto verkocht. Toch duikt jan en alleman op het bedrijf als een woke SJW'er, want Elon Musk zegt dat het opsluiten van mensen in hun huis fascistisch is.

Elon Musk

Terwijl de hele autowereld met verlies zijn auto's op de markt zette in het eerste kwartaal van 2020 wist Tesla er een winst van $1,2 miljard uit te persen. De omzet steeg tot $6 miljard en dat is 32% meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Alle goede resultaten waren voornamelijk te danken aan de Gigafactory in China die tijdens de coronacrisis maar kort stil lag. De Chinese afnemers haalden gewoon hun bestelde Tesla's af.

(F)ophef

Terwijl Tesla het dus goed deed, doken alle goedmensen van de pers echter als hongerige hyena's op Elon Musk. De miljardair "zei namelijk iets heel erg raars". Volgens Musk is het Amerikaanse corona-beleid dat mensen binnen moeten blijven en als ze op straat komen het risico lopen gearresteerd te worden heel erg fascistisch.

Ook de Nederlandse pers doet net alsof Elon Musk daarmee iets belachelijks zegt. Maar heel raar is het helemaal niet, Musk roept voornamelijk op om het Nederlandse model van intelligente lockdown over te nemen. Is dat vreemd? Neen, want door alles stil te leggen sloop je de economie pas echt, en dat is erger dan een groot aantal doden. Musk: "To say that they cannot leave their house and they will be arrested if they do, this is fascist. This is not democratic, this is not freedom. Give people back their goddamn freedom!"

Ja mensen, in Nederland hebben wij dus wel behoorlijk veel vrijheid. Onze "quarantine lockdown" is echt een lachertje vergeleken met de draconische maatregelen in andere landen, dus wees blij dat je hier bent.