Elon Musk regelt beademingsapparatuur van Philips

Terwijl Amerika in paniek oplossingen zoekt voor de pandemie van het nieuwe coronavirus, is Elon Musk weer eens de voorlper. De miljardair heeft meer dan 1.000 'ventilators' geregeld voor Los Angeles.

Elon Musk

Gisteren kondigden de ministers van Nederland in hun toespraak aan dat er 2.000 nieuwe ventilators besteld zijn om eventuele tekorten in de zorg te voorkomen. De kans dat die ergens uit een magazijn van Philips komen is niet groot, want daar is Elon Musk al geweest.

De miljardair die CEO is van Tesla heeft 1.255 exemplaren van Philips, ResMed en Medtronic gekocht in China en ze snel naar Los Angeles laten vliegen. Dat is nog eens decisive handelen.

Van de 1.255 heeft hij er 1.000 geschonken aan de staat Californië zodat die zich klaar kunnen maken voor een mogelijk hausse aan patiënten. Kennelijk zoekt Elon nog plaatsen voor de overige 255 exemplaren, want hij schreef ook dit op Twitter: "If you want a free ventilator installed, please let us know!"

Ongetwijfeld zijn er ook een paar ventilatoren rechtstreeks naar de R&D-labs van Tesla en SpaceX gestuurd om te kijken of ze snel een productielijn van de apparaten kunnen opzetten.