Amerikaanse politie zet Tesla Cybertruck in tegen drugsgebruik

De politie in het Amerikaanse stadje Irvine gaat een Tesla Cybertruck gebruiken. De auto wordt vooral ingezet tegen drugsgebruik.

Een Tesla Cybertruck speciaal voor de politie

Een van de meest belangrijke auto’s op de weg, is waarschijnlijk de politieauto. Als politie wil je dan ook dat jouw auto goed gekozen is voor wat hij moet doen. De Nederlandse politie gebruikt vooral een snelle en wendbare Mercedes B-klasse, die goed is op de snelweg en in de bebouwde kom. In het moeilijk begaanbare Chili en Argentinië wordt er meer gekozen voor stevige SUV’s. De smalle steden van Italië zien vooral hatchbacks van Alfa Romeo en Fiat. En in Dubai wordt elk mogelijk voertuig ingezet om het bizarre wagenpark van de oliestaat in bedwang te houden.

Ook in de Verenigde Staten kiezen ze voor een breed assortiment aan politieauto’s. Praktische sedans voor de steden, sterke SUV’s voor de snelwegen, en vooral ook pick-ups voor de meer plattelandsgebieden. En de politie van Californië heeft daar nu wel een hele bijzondere aanwinst voor binnengehaald. Daar gaat namelijk binnenkort een heuse Tesla Cybertruck politiewagen rondrijden.

Autobahn heeft recentelijk de Cybertruck in het echt mee mogen maken tijdens de EV Experience. Hoewel het ontwerp niet onze stijl is, valt moeilijk te ontkennen dat het een erg indrukwekkend voertuig is. Met wielen groot genoeg voor een monstertruck en een intimiderend uitziend chassis, zal dit vluchtende criminelen ongetwijfeld even laten schrikken. Of laten lachen, een van die twee.

Maar daarom is het ook zo bijzonder dat de politie van het stadje Irvine de Cybertruck daar helemaal niet voor gaat gebruiken. De auto wordt ingezet voor het Drug Abuse Resistance Education (DARE) programma. DARE is volledig gericht op leerlingen op de basisschool en middelbare school. Agenten gaan hen dan duidelijk maken dat ze geen drugs moeten nemen en wat daar de negatieve gevolgen van zijn. Niet bepaald iets waarvoor je een bakbeest als de Cybertruck nodig hebt dus. Het is dan ook vooral een PR-actie lijkt het.

Algemeen
  • UP FIT