Politie: 'Tesla Gigafactory is geen essentiële fabriek'

Terwijl heel Californië inmiddels in een 'shelter-in-place' toestand was, werkte de fabriek van Tesla op dinsdag gewoon door. Volgens Elon Musk kon dat makkelijk, want het is een essentiële economische functie. De lokale politie dacht daar anders over

Tesla

De pandemie van het coronavirus zorgt ervoor dat in Europa nu zo'n beetje alle autofabrikanten de productie hebben stilgelegd. In de VS geldt dat alleen voor die fabrieken die in risicogebieden liggen. Californië is daar één van, de gouverneur gaf de inwoners opdracht om binnen te blijven. Alleen wie een essentieel beroep heeft mag de deur uit. Daarbij doelde hij natuurlijk op mensen die werken in de zorg, de politie, en uiteraard de WC-rollenfabrieken.

Elon Musk besloot de Gigafactory in Fremont ook op eigen houtje aan te wijzen als zo'n vitale functie. De lokale Sheriff denkt dat echter totaal anders over:

Vandaag mag de fabriek in Fremont dus niet aan de slag. Zo komt de productie van de Model Y stil te liggen.

Geen goed nieuws voor Tesla, dat de koers van zijn aandeel de afgelopen weken door de helft zag gaan ten opzichte van de grote hoogtes die het rond de jaarwisseling bereikte. U weet in ieder geval welk aandeel u nu op de kop kunt tikken omdat het """gegarandeerd""" (overigens niet bij ons aankloppen met garantieclaims) weer omhoog zal veren aan het einde van de pandemie.