Chinese Tesla Model 3 nu al goedkoper

De prijs van de Tesla Model 3 in China wordt verlaagd. Opvallend, want de fabriek is net open en de eerste leveringen aan klanten staan voor komende week gepland. Elon Musks bedrijf kan gebruik maken van Chinese overheidssubsidies.

Tesla China

Begin deze week gingen de eerste in China gebouwde Tesla's Model 3 naar hun nieuwe eigenaars. In vaste traditie van het bedrijf waren de eerste kopers werknemers van de fabriek. Dat helpt ook meteen om foutjes op te sporen. Maar kennelijk vertrouwt Elon Musk de productielijn in Shanghai nu al genoeg om ook echte klanten hun auto te kunnen afleveren.

De verkoop van de auto's krijgt meteen een extra steuntje in de rug omdat Tesla de prijs van de auto nu al verlaagd heeft. In China kost een ter plekke gebouwde Model 3 ongeveer €38.000 (RMB 299.050) terwijl u in Nederland €48.980 moet afrekenen voor een elektrische sedan.

De prijs kan zo laag zijn door de subsidie die de Chinese overheid verstrekt op elektrische auto's. Daarmee hoopt de regering ook in te kunnen spelen op de verbetering van het leefmilieu in de drukke steden van het land. Dat lijkt ook te werken, want China is op dit moment de grootste markt voor elektrische auto's in de wereld.