Wolff verbaast zich over 'vrolijke' Hamilton: 'Dat is niets voor hem'

Na een zeer wisselvallig weekend in China was Sir Lewis in een opperbeste stemming. Mercedes-teamchef Toto Wolff heeft naar eigen zeggen geen idee waarom. 

Wolff verbaast zich over 'vrolijke' Hamilton: 'Dat is niets voor hem'

Het was in Shanghai een weekend van flinke ups en downs voor het team van Mercedes, en in het bijzonder stercoureur Sir Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen maakte indruk met een sterke sprint-kwalificatie en sprint-race, maar viel in de Grand Prix flink door de mand.

Een radicale wijziging van de setup op aanraden van Hamilton verpestte de vorm van zijn auto, wat in combinatie met een remfout een achttiende plek op de grid opleverde. Geholpen door meerdere safety cars wist Lewis zich te herstellen naar P9 voordat de vlag viel. Teamgenoot George Russell werd zesde.

Opperbeste stemming

Een vierde Grand Prix zonder podium is nu niet iets om dolblij over te zijn bij Mercedes. Toch was Hamilton in opperbeste stemming na afloop van de race. In interviews grapte hij erop los over zijn fouten met de afstelling en de teleurstellende pace van zijn wagen. Die vrolijkheid zorgde voor de nodige vraagtekens bij teambaas Toto Wolff. Tegenover Red Bull's tv-zender Servus TV uitte hij zijn verbazing:

"We hebben zeker een fout gemaakt bij het afstellen van de auto, Lewis heeft de afstelling in zo'n verkeerde richting gezet dat de auto niet instuurde in de bochten."

"Lewis is in een verbazend goede stemming. Ik weet niet of het de wetenschap is dat hij ergens anders heen zal gaan volgend jaar. Maar het is niets voor hem."

Het lachen vergaan?

De zorgeloze instelling van Lewis lijkt erop te wijzen dat hij het reilen en zeilen bij zijn ooit zo geliefde team inderdaad niet meer zo serieus neemt. Hamilton zit immers elk raceweekend weer dat het bij zijn toekomstige werkplek Ferrari stukken beter gaat.

De grote vraag is of die vrolijkheid meegenomen zal kunnen worden naar de Scuderia. Aan nieuwe teamgenoot Charles Leclerc zou hij immers zomaar een hele kluif kunnen hebben.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, Mercedes-AMG Petronas F1 Team