NANI? GR Yaris kost 100.000 euro in Nederland

Ja, dat lees je goed. Toyota's kleine rallyspecial is twee keer zo duur geworden in Nederland!

NANI? GR Yaris kost 100.000 euro in Nederland

Het fantastische belastingstelsel van Nederland is liefhebbers van echte funauto's al jaren een doorn in het oog. Door de enorme druk die uitgeoefend wordt door de CO2-afhankelijke BPM zijn 'betaalbare' sportievelingen zoals de Subaru WRX STI en Nissan Z buiten de deur gedrongen.

Desondanks bracht Toyota vier jaar geleden alsnog de GR Yaris uit, een rally homologatiespecial met een tot 260 pk opgefokte driecilinder turbo en een intelligent vierwielaandrijvingssysteem. Destijds kon je het kleine gifkikkertje bestellen vanaf 50.495 euro. De Performance-versie deed daar nog 2.000 euro bij.

Een ton

Een halve ton voor een Yaris klinkt al best vreemd, maar kan nog veel gekker. Toyota heeft namelijk de vanafprijzen voor de vernieuwde versie van de GR Yaris aangekondigd. De nu 280 pk sterke superhatch kost minimaal 81.795 euro. Wil je een automaat? Dan ben je 94.295 euro kwijt.

De luxere Premium kost respectievelijk 85.795 (handbak) of maar liefst 98.295 euro. En dan hebben we de prijzen voor mogelijke special editions nog niet eens binnen.

Peperdure exoot

Ondanks het feit dat de prijs bijna verdubbeld is, is de GR Yaris nog altijd niet de duurste Toyota die er in ons landje te krijgen is. Die eer gaat namelijk naar de bescheiden Land Cruiser. De bekende offroader heb je namelijk pas vanaf 127.650 euro.

De extreme prijsstijging zal er in ieder geval voor gaan zorgen dat de GR Yaris een echte exoot wordt. Alleen bijzonder vermogende rally en JDM-freaks zullen dergelijke bedragen er voor overhebben.

Nieuws
  • Toyota