Hollywood-ster Keanu Reeves maakt debuut als racer

Keanu Reeves, van The Matrix en John Wick, heeft voor het eerst meegedaan aan een professionele race. En dat ging nog best prima.

Acteur Keanu Reeves

De wereld van de motorsport is weer een deelnemer rijker. Acteur Keanu Reeves nam namelijk afgelopen weekend deel aan de Toyota GR Cup. Op het circuit van Indianapolis deed Reeves het lang niet slecht. De 60-jarige acteur, bekend van onder andere John Wick en The Matrix, eindigde als 25e van de 35 coureurs. En dat in zijn eerste poging.

De Toyota GR Cup is een semi-professionele competitie. Het kampioenschap is grotendeels vriendschappelijk en het doel is vooral om mensen te laten racen die verder geen carrière in het racen willen of kunnen krijgen.

Reeves kwalificeerde zich als 31e en klom gestaag op door de rest van het veld. Op een bepaald moment reed hij zelfs op de 21e plek. Helaas raakte hij halverwege de race de controle over de auto kwijt en belandde hij op het gras. Hij wist de auto wel heel te houden, maar verloor daar uiteraard veel tijd mee. Over de reden voor zijn deelname was Reeves erg duidelijk: “Het is leuk. Racen is leuk. Iedereen zegt dat het leuk is, en dat klopt ook.”

Reeves is al langer bekend als racefan. In 2009 won hij een liefdadigheidsrace met celebrities, toevallig ook georganiseerd door Toyota. In 2023 bracht hij de documentaire Brawn uit, over het Formule 1 team dat in 2009 zowel het coureurs- als het constructeurskampioenschap won.

Reeves is overigens zeker niet de eerste acteur die zich ook waagt aan het racen. X-men-acteur Michael Fassbender heeft meerdere keren meegedaan aan de 24 Uur van Le Mans en eindigde in 2021 zelfs als vijfde in zijn klasse in de European Le Mans Series. Tom Cruise was zo dol op racen dat hij in 1990 de NASCAR-film Days of Thunder maakte. Hij moest uiteindelijk stoppen met racen omdat de filmstudio’s er iets te zenuwachtig van werden. Eric Bana, bekend van Hulk en Troy, heeft regelmatig meegedaan aan rally races in zijn thuisland Australië.