Nieuwe Subaru STI-chef wil de rallysport weer in: 'Geweldige mogelijkheid'

Roemrucht rallymerk Subaru zou zomaar in comeback kunnen maken in het WRC. De nieuwe CEO van sportdivisie Subaru Tecnica International heeft zijn zinnen gezet op een nieuw rallyproject. 

Nieuwe Subaru STI-chef wil de rallysport weer in: 'Geweldige mogelijkheid'

In Nederland kennen we Subaru nu als verkoper van belegen crossovers, omgekatte Toyota's en de befaamde Outback. Over de gloriedagen van pakweg 25 jaar geleden, toen het merk alles won wat er te winnen viel in de rallysport, gaat het allang niet meer.

Net als voormalige aartsrivaal Mitsubishi is Subaru eigenlijk al zo goed als vergeten. Sportief vlaggenschip WRX (nu zonder Impreza) bestaat nog altijd, maar is door de extreme belastingdruk in Europa niet te krijgen. Het oude imago kan daardoor niet in stand gehouden worden. Gelukkig lijkt er na zestien jaar eindelijk een ommezwaai te komen voor de Japanners.

Terug naar de stages

Tegenover Subaru Motorsport Magazine liet de nieuwe chef van Subaru's sportdivisie STI namelijk bijzonder positieve geluiden horen over een terugkeer naar het World Rally Championship. Hiromi Tamou draait nog maar sinds 1 april mee, maar wil nu al grote veranderingen teweegbrengen.

Het is een geweldige mogelijkheid. Het is onderdeel van mijn toekomstige plannen voor het merk STI. Het is heel belangrijk voor Subaru en fans over de hele wereld. De drie pijlers van STI zijn de racerij, speciaal uitgevoerde voertuigen en reserveonderdelen.

Een rallycross WRX STI bij Amerikaanse Rally in the 100 Acre Wood.

De schaduw van 2008

De laatste keer dat een Subaru in de topklasse van het WRC meestreed was in 2008. Met de destijds splinternieuwe hatchback-Impreza hield het merk zich goed stand tegen Citroën, Ford en Suzuki.

Australiër Chris Atkinson haalde vijf podiums binnen, terwijl Petter Solberg het moest doen met een enkele tweede plaats. Ondanks een derde plek in de eindstand trok Subaru zich aan het einde van het seizoen terug vanwege de gevolgen van de financiële crisis.

Met dat fiasco nog vers in het geheugen zal Tamou-san er nog een hele kluif aan hebben om het bestuur van Subaru ervan te overtuigen terug te gaan naar het WRC. Hij gaat er echter onverschrokken mee aan de slag:

"Als je meedoet, moet je winnen, en de grote vraag is hoeveel je kunt doen om dat te bereiken. Daarnaast is er de tastbare en ontastbare kennis die gewonnen wordt door de feedback op onze producten bij de races.

"We geloven ook dat STI's speciale voertuigen en sportonderdelen een opwindende ervaring zouden moeten leveren voor klanten. Door hierop op een gebalanceerde manier te focussen zullen we bijdragen aan de verbetering van het Subaru-merk. Dat wil ik doen."

"We zullen zien over de toekomst met de raad van het bestuur de komende maanden, en dan zullen we een beslissing maken."