Verstappen haalt uit naar McLaren: 'Ze klagen wel meer de laatste tijd'

Max Verstappen heeft totaal geen sympathie voor zijn rivalen bij McLaren. De Nederlander vindt dat er te veel geklaagd wordt in Woking.

Max Verstappen en Lando Norris

Na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten ging het eigenlijk maar over één ding: de clash tussen Max Verstappen en Lando Norris. Norris kreeg van de wedstrijdleiding vijf seconden tijdstraf voor inhalen buiten de baan, waar McLaren het fundamenteel mee oneens was. Hun kijk is namelijk dat Norris geen enkele andere keuze had omdat Verstappen hem buiten de baan dwong.

Maar die mening valt op dove oren in het Red Bull-kamp. Na de race werd Verstappen gevraagd of hij begrip op kon brengen voor dat standpunt. “Nee”, luidde het korte antwoord van de Nederlander. “Ze klagen wel meer de laatste tijd. Het staat heel duidelijk in de regels dat je niet buiten de baan mag inhalen. Ik heb daar in het verleden ook straf voor gekregen. Dat kostte mij toen ook een podium.”

Iets verderop, bij de camera van Sky Sports, kan Red Bull-teambaas Christian Horner dat alleen maar beamen. “Het was keihard racen, waarbij beide coureurs buiten de baan terechtkwamen. Maar daar haalde Lando Max in, en dat gebeurde dus buiten de baan. De regels zijn daar heel duidelijk over.”

“Max klaagde er direct over op de boordradio”, vervolgt Horner. “En de stewards waren het met hem eens. Ik begrijp de frustratie bij McLaren, maar uiteindelijk hebben we een reglement dat we moeten volgen. Elke coureur weet dat. Max wist meteen toen hij Lando naast zich zag, en vervolgens voor zich zag - dit was illegaal.”

Speciaal adviseur Helmut Marko spreekt tegen Motorsport Magazin zijn frustratie uit dat Red Bull in zijn ogen nu als de schurk wordt afgeschilderd. “Wij hebben dit niet besloten, dat hebben de stewards gedaan. Het is een storm in een glas water. De titelstrijd is heel anders dan in 2021. Dat was een ongelofelijke strijd tussen beiden.”